Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gåtan Kjelle Blues

Utan den får barnen inte begrava sin pappa.

Utan den kommer ingen att dömas för brott.

Utan den får frågan – vad hände med Kjelle Blues? – aldrig något svar.

Annons

I dag dyker polisen för kanske sista gången efter kroppen efter Kjell-Ove Andersson, anmäld försvunnen och troligen mördad för tre och halvt år sedan.

På den sista bilden som tas på Kjell-Ove Andersson, bakifrån när han går med en ryggsäck på axeln nära Sandviks huvudkontor kring midsommar 2008, syns ingenting som skvallrar om han snart ska försvinna.

Men det gör han och polisen misstänker alltsedan dess att brott –människorov, dråp eller mord – ligger bakom försvinnandet.

Utredningen har hela tiden lidit av att man inte funnit kroppen, och därmed kunnat konstatera dödsorsaken.

Tips ledde polisen till Storsjön vid Gavelhyttan. Hoppet om ett genombrott steg när sökhundar upprepade gånger markerade att polisen var på rätt spår.

Ändå kunde dykarna från Kustbevakningen inte hitta något. Trots att man dök i flera omgångar, och vid minst ett tillfälle använde en sökrobot som granskade sjöbotten.

I dag inleds nya dykningar. ”Vi gör nu allt för att inte missa något”, som Anders Samuelsson, polischef, sa för några dagar sedan. Samtidigt vädjar man till anonyma tipsare att på nytt höra av sig till polisen.

För varje år som går sedan försvinnandet blir det enklare att ifrågasätta bevisen i en eventuell rättegång. Vittnen och vittnesmål kommer att ha mindre trovärdighet på grund av den långa tid som gått.

Om inte dykningarna eller tipsen, eller båda två, leder till ett genombrott nu ser det mörkt ut att någonsin lösa gåtan - vad hände med Kjelle Blues?

Mer läsning

Annons