Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson Arena behöver 57 miljoner

/

Fredrik Granting vill investera 57 miljoner kronor i Göransson Arena för att göra den till en multiarena. Det avslöjades vid en presskonferens på tisdagen där hela affärsplanen presenterades.

Annons

Fredrik Granting berättade då om den affärsplan som lades fram till Göranssons Arena styrelse förra torsdagen. Det handlar mycket om mångfald, att utöka möjligheterna för hur arenan kan utnyttjas. Men något beslut togs inte vid styrelsemötet.
– Det var inte planlagt. Styrelsen fick information om förslaget på måndagen och mötet var på torsdagen och det var mycket information att sätta sig in i. Och som jag förstår det var ett beslut aldrig aktuellt i torsdags. Men vi möttes av förståelse och vettiga synpunkter, säger Fredrik Granting.
Enligt förslaget ska också SAIK träna utomhus under perioden januari till mars och få istid inomhus från augusti till december. Anledningen till att bandyn skulle få flytta ut beror på att man vill ha en större flexibilitet, som man får med isfria golv. Då skulle fler olika evenemang kunna anordnas inom nöje, konferens och andra sporter skulle kunna få plats, som till exempel fotboll med den konstgräsmatta som man vill anlägga i arenan.
– Vi vill få in fler evenemang i arenan och begreppet evenemang innefattar allt från bandymatcher till Luciatåg. Det går att sammanfatta i tillgänglighet, mångfald och öppenhet, säger Fredrik Granting.
Han menar att detta uppnås genom säsongsplanering för att tydliggöra för omvärlden vad som gäller. På det sättet skapas en profil för att alla ska veta vad som erbjuds och vilken tid på året.
De investeringar på 57 miljoner som de vill göra ska göra arenan mer funktionell och anpassas till att vara en multiarena, investeringar för att kunna bli självförsörjande med värmeenergi, men också för att rusta hela Jernvallsområdet.

Mer läsning

Annons