Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson arena inför rätta

/
  • Chanpeng S Ericsson har nu dragit Göransson arena inför rätta efter att ha anklagats för att ha stulit öl. – Jag vill bara rentvå mitt namn, säger hon.

Chanpeng S Ericsson sparkades från sitt jobb som restaurangchef på Göransson arena. Hon anklagades för att ha stulit öl. Men hävdar att det är lögn. Nu har hon dragit sin före detta arbetsgivare inför domstol.

Annons

Det var i september förra året som hon anklagades för att ha stulit flera backar med öl från ett förråd på Göransson arena. Hon motsatte sig anklagelserna och en facklig förhandling inleddes mellan Göransson arena och Chanpeng S Ericsson.

– Det finns inga ord som kan beskriva hur det kändes när jag fick höra om anklagelserna. Det tog lång tid innan jag hade hämtat mig.

Förhandlingarna strandade dock och fick fortsätta på central nivå i Stockholm. Men även där utan framgång för någon av parterna. Chanpeng S Ericsson erbjöds en uppgörelse, men det var ingenting som hon var intresserad av.

– Jag nobbade den. Hade jag sagt ja skulle det vara som att jag erkände att jag har stulit, och det har jag inte gjort.

Nu är läget låst och den fackliga organisationen Unionen har skickat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen mot Göransson arena.

– Jag vill komma så långt som möjligt med det här och bevisa min oskuld. Så nu är det bara att vänta och se hur det går i domstolen.

Facket menar att hon sparkades utan saklig grund. Nu kräver dem att arenabolaget ersätter henne för utebliven inkomst och även betalar skadestånd. Sammanlagt krävs 310 925 kronor av bolaget.

Fredrik Granting, vd för arenabolaget känner till att det har lämnats in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen, men vill inte säga mycket om saken.

– Jag har ingen anledning att kommentera det här. Det är en pågående process och vi får rätta oss efter Arbetsdomstolens beslut, säger han.

Chanpeng S Ericsson säger att det är svårt att beskriva med ord hur det kändes när hon fick höra anklagelserna och att det tog lång tid att hämta sig. Den första veckan ville hon inte ens gå ut på stan. Men nu har hon dock redan gått vidare och till sommaren väntar ett nytt jobb.

– Jag mår bra. Jag känner att jag har gjort vad jag kan och livet går vidare. I maj börjar jag på ett nytt jobb som kock på Axmar brygga. Det är min gamla chef som har anställt mig och jag ska jobba där hela sommaren, säger hon.

Mer läsning

Annons