Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson Arena kan förlora alkoholtillståndet

/

Ännu en gång har Göransson Arena hamnat i blåsväder när det gäller alkoholtillståndet. Enligt en rapport som polisen skrivit till kommunens alkoholhandläggare var det för stökigt under julgalan.

Annons

Senast det hände var i samband med att Tomas Ledin spelade i augusti. Då slog man ner på att det inte fanns tillräckligt med entrévärdar på arenan.

Nu har kommunens alkoholhandläggare, Ann-Sofie Karlstedt, inlett ett sanktionsärende efter att en polisrapport lämnats in om en liknande situation vid julgalan förra året.

– I praktiken upprepar de en sak som de fick en erinran för efter Tomas Ledin i augusti, säger hon.

En polispatrull som kom till arenan på natten under julgalan för att kontrollera läget lade märke till att det var för få entrévärdar.

Poliserna noterade att gäster kunde gå ut och in från arenan med alkohol.

Helhetsintrycket som poliserna har lämnat i ett PM är att organisationen var för liten för att hantera de cirka 7 000 gästerna som fanns på plats.

Under natten misshandlades även en person som fick föras till sjukhus och fyra personer omhändertogs av polisen på grund av fylla.

Senast på måndag ska Göransson Arena lämna sin syn på saken.

Fredrik Granting säger att ett svar redan har skickats där de redogör för sin syn på saken.

– Vi tar det här på största allvar, men vår uppfattning av situationen är helt annorlunda än den som står i polisrapporten. Mer vill jag inte säga.

Om åtgärder kommer att vidtas mot arenan kommer det att handla om en varning eller i värsta fall ett återkallande av serveringstillståndet.

Mer läsning

Annons