Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson arena säger emot polisen

/

Polisen nedslag på Göransson arena under julgalan slutade med en rapport om misskötsel. Nu tillbakavisar arenabolaget polisens rapport.

Annons

GD berättade i förra veckan att Göransson arena än en gång utreds för att ha brutit mot reglerna för serveringstillstånd. Den här gången ska det ha skett under julgalan 2012. Rapporterna om misskötsel kom från polispatruller som varit på plats under den aktuella natten.

Nu har Göransson arena lämnat sin syn på saken till kommunens alkoholhandläggare. De motsätter sig i stort sett alla argument som polisen har framfört.

Polisen har bland annat hävdat att organisationen var för liten för att hantera 5000 matgäster och de cirka 2000 gäster som enbart kom för att se julshowen. Göransson arena säger i sitt svar till kommunen att det fanns 13 ordningsvakter och 16 värdar. Polisens uppskattning av antal besökare tillbakavisas också, det ska inte ha rört sig om 7000 gäster. Men det stämmer inte alls, enligt Göransson arena. I sitt svar skriver de att det totala antalet besökare på julgalan uppgick till 5225 personer.

I sin rapport skriver polisen också att de sett minderåriga i arenan. Men det är ingenting som arenabolaget ser som konstigt, eftersom att det rörde sig om en middagstillställning. Det framhålls också att ingen alkohol har sålts till minderåriga.

Ann-Sofie Karlstedt är kommunens alkoholhandläggare. Hon har ännu inte hunnit läsa arenabolagets redogörelse.

– Jag har inga kommentarer innan utredningen är klar.

Mer läsning

Annons