Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson Arenas framtid lagd i malpåse

/

Frågan om vad Göransson Arena ska erbjuda Sandvikenborna har än en gång skjutits på framtiden.

Det blev inget beslut om affärsplanen under gårdagens styrelsemöte.

Nu dröjer det över tre månader till nästa tillfälle – om inte styrelsen kallar till extramöte.

Annons

I går höll Göransson Arena AB ett styrelsemöte.

Ett möte som fokuserade på förslaget till en ny strategisk affärsplan för jättearenan. Förslaget har kommit till efter en marknadsundersökning som Göransson Arena under februari och mars låtit genomföra med drygt 500 hushåll i Sandvikens kommun.

Det visade sig att 82 procent av hade ett positivt intryck av Göransson Arena – det som efterlystes var fler evenemang. Nöjesevenemang stod högst på önskelistan, följt av bandy och kulturevenemang.

– Jag ska ju försöka fylla arenan med det som förväntas av mig. Och en viktig puckel att komma över är att fatta ett strategiskt beslut, säger Fredrik Granting, vd för Göransson Arena.

Och i går var det dags att sälja in affärsplanen till styrelsen.

– Jag gav dem en presentation av förslaget till strategisk affärsplan. Mötet hölls i en bra anda, säger Fredrik Granting.

Men inget beslut fattades. Det innebär att nästa chans att fatta beslut om arenans affärsplan blir den vid nästa styrelsemöte, den 1 september.

Vad som däremot beslutades om på mötet var att all kommunikation utåt om affärsplanen ska skötas av Fredrik Granting och styrelseordförande Håkan Stadin, S.

Irritationen var stor över att förslaget läckts till media.

– Det är olyckligt att det kommit ut i media och jag kan varken förneka eller bekräfta ett ord, säger Fredrik Granting.

Enligt Arbetarbladet innebär förslaget bland annat att isen byts ut mot konstgräs från januari till mars, vilket skulle ge en större mångfald då konstgräset snabbt kan golvbeläggas för exempelvis nöjesarrangemang.

Det skulle även innebära att SAIK tvingas ut på Jernvallen under den viktigaste delen av bandysäsongen. Efter avslöjandet har Göransson Arena beslutat att bjuda in SAIK och andra berörda föreningar till ett informationsmöte på tisdag nästa vecka.

SAIKs klubbdirektör, Magnus Lindmark, hade i går kväll inte hunnit få inbjudan.

– Men jag förväntar mig att det som alltid blir en bra diskussion med högt i tak och ingen som håller inne med något. Det som är nackdelen med att spela utomhus är ju vädret. Som det är nu vet vi ju alltid de givna förutsättningarna inför varje match, vilket är positivt rent sportsligt, säger han.

Vad säger du om det som Arbetarbladet avslöjat om förslaget?

– Någonstans handlar det om pengar. En kommersiell arena måste skapa intäkter, och då hamnar man ju på nöjesevenemang. Men ju mer välmående en arena är desto mer utrymme finns det för lågmarginalaktiviteter. Sedan är det klart att vi utifrån ett bandyperspektiv vill spela så mycket bandy som möjligt.

Mer läsning

Annons