Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granting krävde nattöppet

/
  • Nu berättar Chanpeng själv om vad som utspelade sig natten mellan 15 och 16 oktober när SAIK skulle möta Bollnäs.

Både verkställande direktören Fredrik Granting och styrelseordföranden Håkan Stadin ska ha krävt av restaurangchefen att hon bröt mot alkoholreglerna i Göransson Arena under World Cup.

– Fredrik sa: ”Vi ska hålla öppet längre, du behöver inte oroa dig, jag tar ansvar”, berättar restaurangchefen Chanpeng Ericsson.

Annons

I förra veckan skrev GD om polisrapporten där det står att Håkan Stadin försökt förmå Chanpeng Ericsson att bryta mot alkoholreglerna under World Cup i bandy för två år sedan.

Han förnekade att händelsen skulle ha ägt rum över huvud taget.

Nu berättar Chanpeng själv om vad som utspelade sig natten mellan 15 och 16 oktober när SAIK skulle möta Bollnäs i en match som slutade efter klockan två på natten.

Restaurangen fick bara servera alkohol till klockan ett och en halvtimme senare skulle den vara tömd på gäster, enligt tillståndet.

Ändå ska Fredrik Granting ha uppmanat henne att hålla restaurangen öppen längre så att gästerna kunde se sista matchen.

– Men jag sa att det inte går, att alkohol inte kan säljas efter klockan ett, säger Chanpeng Ericsson.

Då ska Fredrik Granting ha gått iväg till sin loge på en annan våning.

Strax därefter dök Håkan Stadin upp.

– Han sa att vi skulle hålla öppet längre och att jag inte behövde tänka på tillståndet. Fredrik skulle fixa det, säger Chanpeng Ericsson

Sedan ska Fredrik Granting ha tagit kontakt med henne ännu en gång och sagt: ”Vi ska ha öppet längre, du behöver inte oroa dig, jag tar ansvar. Jag tar kontakt med Birgitta på måndag”.

– Jag kunde inte säga nej, det hade varit att arbetsvägra, säger Chanpeng Ericsson.

Men i tillståndet för att sälja alkohol krävs att det finns ordningsvakter på plats. Vakterna skulle alltså bli tvungna att jobba över ifall öppettiderna förlängdes.

Chanpeng Ericsson berättar att hon tog kontakt med vakterna och bad dem att jobba ett par timmar extra.

Efter ett tag kom chefen för ordningsvakten, Hannu Virkkunen, till restaurangen. Med sig hade han Nils Andersson, kvällens polisbefäl på arenan.

Chanpeng Ericsson berättar:

– Polisen hade läst igenom tillståndet och sa att vi inte fick ha öppet längre än till klockan ett. En halvtimme senare skulle restaurangen vara tömd på gäster. Han ville prata med Fredrik Granting. Men Fredrik ville inte prata med honom. Om inte polisen och Hannu kommit hade restaurangen haft öppet längre än vi fick enligt tillståndet.

Exakt så står det också i polisrapporten.

Fotnot: Den Birgitta som nämns är Birgitta Lundgren, dåvarande alkoholhandläggare i Sandvikens kommun.

Mer läsning

Annons