Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granting låter sig inte rubbas

/
  • – Jag måste arbeta utifrån alla intressen, säger Fredrik Granting, VD för Göransson Arena.
  • ”Vi kan konstatera att SAIK Bandy inom två år inte längre kommer att finnas kvar som elitförening”, skriver SAIK:s styrelse i ett pressmeddelande med anledning av att klubben kan tvingas ut i kylan under januari, februari och mars.
  • Inger och Ove Carlsson tycker att arenan ska kunna vara till för alla.

I ett pressmeddelande i förrgår sa SAIK: Vi kan konstatera att SAIK Bandy inom två år inte längre kommer att finnas kvar som elitförening.

– Det får stå för dem, säger Fredrik Granting, VD för Göransson Arena.

Annons

Den 24 maj offentliggjorde ledningen för Göransson Arena den nya affärsplanen som ska vara vägledande för de kommande åren. Detta är något som har fått bandylagets styrelse att sparka bakut och i måndags hade de en presskonferens.

På sportsidorna i gårdagens GD gick det att läsa att SAIK hotar med att lägga ner verksamheten.

På andra sidan sitter Fredrik Granting som tillsammans med arenaledningen har lagt förslaget som tvingar ut bandylaget i kylan mellan januari och mars.

– Affärsplanen har fler ståndpunkter att ta ställning till än SAIK. Att de går ut och säger att det kan vara slut får stå för dem. I planen finns en hel del beslut som skulle ha tagits för två–tre år sedan och dem har jag nu lyft fram. Det är för att få en mångfald och då måste vi utnyttja området på ett bättre sätt. Jag måste arbeta utifrån alla intressen, säger Fredrik Granting.

På arenans hemsida finns en fråga som allmänheten kan svara på: Vad vill du helst gå på? Majoriteten som har svarat på frågan har sagt bandy.

Men Fredrik Granting säger att det är enkäten som gjordes i höstas som ligger till grund för att ta del av medborgarnas önskemål.

Enligt den tycker majoriteten av de tillfrågade att det är för få evenemang i arenan. I enkäten efterfrågas bland annat mångfald.

Detta är också något som går i linje med det gåvobrev som arenaledningen har att förhålla sig till.

Punkt 7 i gåvobrevet säger till exempel: ”Arenan får användas för föreningars elitverksamheter samt för andra ändamål vilka kan ge löpande intäkter. Detta får dock inte ske på sådant sätt och i sådan omfattning att övriga villkor för donationen inte kan uppfyllas.”

Men vad säger opinionen? Sandvikens invånare som har levt med SAIK sedan starten 1901. I arenabolagets budget för 2011 går kommunen in med nio miljoner kronor som kommer från skattemedel. Därmed borde invånarnas röst vara av vikt, men åsikterna går isär.

I en kommentar på GD:s webb ställer en läsare en grundläggande fråga: Skulle hallen någonsin ha byggts om inte bandylaget hade funnits?

Samtidigt tycker andra att just mångfalden borde bli större.

– Det är ju jättebra att den kom till, men fler än SAIK måste kunna få ta del av den. Ett större utbud som alla kan utnyttja ska det vara, säger Inger och Ove Carlsson.

Håkan Stadin, S, ordförande i Göransson Arenas styrelse, ville i går inte uttala sig om SAIK:s presskonferens. Men han säger att styrelsen har fått två förslag att väga emot varandra och att en process har inletts.

Beslutet ska tas på styrelsemötet i september.

Mer läsning

Annons