Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis Sandviken

/
  • – Det här är det största jobbet sedan millennieskiftet i Stockholm, säger Eje Berglund.

I kväll 19:30 smäller det, bokstavligen. Eje Berglund har dukat upp med flera tusen bomber och granater. Och det var många år sedan han gjorde något så här stort, säger han.

Annons

– Det här är det största jobbet sedan millennieskiftet i Stockholm.

Eje Berglund har kokat ihop fyrverkerishower sedan 1990 och har bland annat arbetat med Robert Wells. Tiden med artisten är också något som kommer påverka kvällens show.

– Vi komponerar musik och fyrverkerier, något vi utvecklade när vi jobbade med Robert Wells. Det blir rytmiskt. Därför ska man inte stå hemma på balkongen och titta. Man ska stå på Mossvägen för att få hela upplevelsen. Vi kommer minera hela slänten från huvudkontoret och ner mot vägen. De tunga grejerna kommer vi ha uppe vid huvudkontoret, säger Eje Berglund.

När han säger att det är en stor show, så menar han det verkligen. Flera tusen effekter har förberetts och Eje Berglund går så långt som att säga att det här kommer bli en av årets största shower och nog kan det bli så. Han har planerat kvällens tolv minuter långa föreställning i ett år.

När han pratade med Sandvik om jobbet sade de från början att de ville ha ett fyrverkeri som kan ses över hela Sandviken.

– De vill bjuda på något extra och det vill vi också göra, när vi är på hemmaplan, säger Eje Berglund.

För att undvika trafikkaos stängs Mossvägen från korsningen Storgatan och ned till Coromants byggnad under kvällen. För att folk ska komma i tid så har även eldjonglörer från Circus Arts Fantastic Fire Show hyrts in. Det är ett gäng eldjonglörer som uppträder på tre scener nedtill på slänten klockan 19:00.

– Sätter vi igång tidigare kommer folk förhoppningsvis vara på plats i tid för fyrverkerierna.

Men även dem som går på konserten i Sandvikens Kyrka kl. 18.00, till minne av Göran Fredriks födelsedag och alla de som byggde Sandviken, kommer hinna se Eje Berglunds skådespel.

– Tyvärr har det blivit fel på affischerna. Där står det att konserten slutar klockan 20:00. Men den är slut 19:15, så de som har varit i kyrkan ska hinna se fyrverkeriet också. Eje Berglund väntar på klartecken från oss, säger Anders Wallin, informationsdirektör på Sandvik.

Mer läsning

Annons