Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieprogram hotas av nedläggning

Elever som har sökt till hotell- och turismprogrammet vid Bessemerskolan får tänka om.

I ett brev till de elever som har blivit preliminärt antagna förklarar skolan att programmet inte kommer att starta till hösten.

Annons

Det är helt enkelt för få elever som har sökt utbildningen. På grund av det ekonomiskt ansträngda läge som skolan redan befinner sig i anses det inte finnas pengar att låta så få elever börja på utbildningen.

Beslutet togs av antagningsutskottet den 17 april. Men nedskärningarna berör fler program än hotell och turism.

Elever som har sökt och preliminärt blivit antagna till el- och energiprogrammet har fått ett brev från skolan. Där meddelas att antalet platser till hösten har skurits ner från 32 till 16.

Samma sak gäller för de som vill läsa det samhällsvetenskapliga programmet. De elever som börjar till hösten kommer inte att kunna välja media eller det som kallas sam sam. Kvar finns bara det beteendevetenskapliga programmet.

Lars Krantz, rektor för de högskoleförberedande programmen, tror att det kan komma att påverka det redan sviktande elevunderlaget.

– Jag förmodar att vi kommer att tappa en del elever till Gävle, som erbjuder tre olika inriktningar. Men det är den ekonomiska situationen som stoppar oss.

Mer läsning

Annons