Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gysinge Wärdshus öppnar igen

/
  • Här är gänget som ska ge Gysinge Wärdshus en nystart: Hanna Larsson, Jonas Andersson, Amanda Ståhlberg, Therese Hellström, Veronika Kindström, Öysten Lönstad, Daniel Blomqvist och Barbro Svande.
  • – Det tar tid att få folk att förstå att det är helt nytt nu, säger Veronika Kindström, ny arrendator av värdshus, hotell, konferens och besökscentrum i Gysinge.

Nu ska Gysinge Wärdshus få en nystart efter konkursen.
Men nya arrendatorn Veronika Kindström är medveten om att det finns en del att jobba med.

Annons

– Det gäller att få tillbaka förtroendet, säger hon.

Veronika Kindström gör ingen hemlighet av att Gysinge Wärdshus hann dra på sig dåligt rykte innan konkursen. Nu gäller det för henne och personalen att återfå tilliten hos potentiella besökare.

– Det handlar om sådana saker som att det är öppet när det ska vara öppet. Men det tar tid att få folk att förstå att det är helt nytt nu, säger hon.

Veronika Kindström – som innan hon kom till Gysinge ansvarade för Café Krusidull i Skutskär – driver sedan några veckor såväl konferensdel som hotell och restaurang.

Dessutom ingår besökscentrum med kafé, reception och pub. Totalt nio personer jobbar i verksamheten.

– Sedan vill jag lyfta fram den gamla romantiska miljön med mycket blommor. Förhoppningen är att det ska kunna bli ett spa här i byggnaden bredvid, men det är nog ett treårsprojekt, säger hon.

Nu väntar hon otåligt på att får arrangera sitt första bröllop. Det är något som miljön och verksamheten är som klippt och skuren för, tycker hon.

Utöver allt det som Veronika Kindström och personalen själva kan påverka får de nu hoppas på lagom bra väder den första sommaren och kanske framför allt – att myggen håller sig borta. Men myggbekämpningshelikopterns surrande ger hopp om att även det ska lösa sig.

– Jag hade ingen aning om det när jag bestämde mig, att det var så mycket mygg här. Det fick jag höra när jag kom hit, säger Veronika Kindström.

För den omstridde bruksägaren Ulf Berghäll återstår nu bara att skriva avtal med en arrendator för vandrarhemmet.

Han meddelar att verksamheten redan öppnat med en tillfällig verksamhetsledare men att samtal pågår med fyra personer/familjer som är beredda att ta sig an driften på längre sikt.

– Vi ställer en del krav på intresse av fisket, och hur vi kan ta tillvara naturaområdet med vandringar och upplevelser samt hur rutiner och skötsel ska se ut.

Jag hade ingen aning om det när jag bestämde mig, att det var så mycket mygg här. Det fick jag höra när jag kom hit.

Veronika Kindström

ny arrendator

Gysinge Wärdshus

Mer läsning

Annons