Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade vapen vid sängen och kranier i källaren

/
  • Pistolen, av märket Zastava, var laddad med ett fullmatat magasin när poliserna upptäckte den i 36-åringens byrålåda.Hagelgeväret är av märket Baikal.

Den 36-årige Outlawspresidentens laddade pistol låg i byrålådan bredvid sängen. I garderoben förvarade han hagelbössan. I källaren sex stycken kranier.

Annons

Fredagsförmiddagen den 7 oktober gjorde polisen husrannsakan i den utpekade Outlawspresidentens hem i Sandviken.

För polisen resulterade det i jackpot.

För den utpekade Outlawsledaren i misstankar om grovt vapenbrott, för vilket han nu har åtalats.

I byrålådan bredvid sängen, på armlängds avstånd, förvarade 36-åringen sin laddade pistol. I lådan låg även tårgas och patroner till det hagelgevär som förvarades i garderoben, några steg därifrån.

36-åringen erkänner vapeninnehavet och har förklarat att han lever under hot.

”NN uppger att han varit medlem i mc-klubben Outlaws i cirka sex år och under tiden han varit medlem så har han haft en hotbild mot sig”, skriver polisens förhörsledare.

36-åringen vill inte uppge vilken typ av hotbild det rör sig om. Men känt är att Outlaws och Hells Angels i Stockholm befinner sig i konflikt. Den resulterade i en blodig knivattack mot Outlawsmedlemmar på restaurang El Cocodrilo i början av september. Det är vid samma tid som 36-åringen, i förhör, säger sig ha köpt vapnen i ett ”paket”.

Attacken vid Cocodrilo ska ha utförts av tidigare Bandidosmedlemmar som gått med i Hells Angels stödklubb: Red and White Crew.

– Det har inte gått att göra en sådan övergång förut, säger Lars Öjelind, kommissarie vid rikskriminalen.

I 36-åringens källare gjorde polisen mer makabra fynd. Det rör sig om sex stycken kranier, varav ett par saknar underkäke. Två av dessa säger sig 36-åringen ha skaffat från USA, där de använts som undervisningsmaterial för medicinstuderande. En skalle ska ha köpts i Tyskland, de andra på olika marknader i Sverige.

”Vid fråga om NN tror att kranierna är äkta eller oäkta, så tror han att kanske två stycken är äkta”, skriver förhörsledaren.

Under husrannsakan beslagtogs även två datorer och en hårddisk som tillhör 36-åringen. Men vad som hittats i dessa är inget som kammaråklagare Christer Sammens vill berätta.

– Om jag säger så här: det har inte gjorts några fynd i datorerna eller hårddisken som påverkar åtalet, säger Sammens.

Anledningen till att husrannsakan gjordes hos 36-åringen var att han pekades ut som inblandad i en utpressningshärva. ”Härvan” visade sig dock vara ett fåtal personer som begett sig till Bomhus för att driva in obetalda hyror. De släpptes efter att ha suttit anhållna i ett par dygn.

Mer läsning

Annons