Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir Sandviks ansikte utåt

/

Nu har Sandvik hittat en ny IR-chef. Magnus Larsson, 39, är mannen som tar över den viktiga posten som ansvarig för koncernens kontakter med investerarna.

Rekryteringen gjordes internt.

Annons

I vintras tillträdde förre Investor relations-chefen Jan Lissåker tjänsten som informationsdirektör. Sedan dess har Sandvik sökt hans ersättare. Men när företaget nu presenterar Magnus Larsson som ny på posten så innebär det att det är en medarbetare från det egna kontoret som tar över. Larsson har varit anställd vid Sandviks IR-funktion i Sandviken de senaste fyra åren och har tidigare haft olika ekonomibefattningar såväl inom som utanför Sandvik. Totalt har han jobbat på Sandvik i 15 år, både i Sverige och utomlands.

Vad som krävs av honom som IR-chef har han bra koll på, berättar han, efter fyra år vid Jan Lissåkers sida. Nu är ambitionen att fortsätta på den inslagna vägen. Att det äntligen löst sig med en efterträdare till Lissåker är en lättnad för avdelningen, menar han.

– Janne har ju suttit på två stolar och det har inneburit att vi inte riktigt kunnat gå framåt som vi har velat.

I IR-chefens uppdrag ingår att ansvara för att den information som går ut till aktiemarknaden är korrekt och relevant och där ingår också en del mediakontakter. Magnus Larsson kommer med andra ord att bli en av de Sandvikpersoner som syns mest utåt.

– Jag har en rätt god uppfattning om vad det innebär, säger han.

Han tillträder tjänsten med omedelbar verkan.

IR-chefen är underställd Ola Salmén, Sandviks vice verkställande direktör och ekonomidirektör.

Mer läsning

Annons