Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här krävs en samsyn

/
  • Man vill man ha hit nationella evenemang krävs att man har samsyn, att alla är med. Har man samsyn gör kommunen också rätt investeringar. Det sa Fredrik Granting när han talade i jubileumstältet på torsdagen.

Större samsyn och bredare samarbete för att skapa ett konkurrenskraftigt Jernvallenområde. Men även resten av kommunen måste bli starkare. Det var Fredrik Grantings budskap när han talade i jubileumstältet under torsdagen.

Annons

– Sedan jag började här har mitt fokus legat på frågan hur kan vi hjälpa till att utveckla kommunen, sa han.

Fredrik Granting har suttit som vd för arenabolaget sedan augusti 2010 och många skulle säga att han har rört om i grytan under sin tid i Sandviken. När han i går talade i jubileums-tältet på Jerntorget handlade det om utveckling både av Jernvallenområdet och av kommunen. Men för att uppnå målen måste det finnas en samsyn, menar han.

– Fler intressenter måste ta ett större ansvar och stödja den långsiktiga strategin. Skolor, kommunen och näringslivet och föreningar måste vara med och jobba tillsammans, mot samma mål.

– Människor måste kunna svara på frågan, varför ska jag åka till Sandviken? Varför ska jag stanna här?

Några konkreta svar har han inte. Men vad som är klart är att en vitalisering av Jernvallenområdet är nödvändig. Fler privata aktörer ska lockas att etablera sig.

Man måste också se evenemang ur andra vinklar än ekonomiska, förklarade Fredrik Granting. Han pekade på både samhällsekonomiska vinster, fler arbetstillfällen och mer skatteintäkter som kommer med stora evenemang. Och får man regional och kanske nationell uppmärksamhet gör det kommunen mer attraktiv.

– Vill man ha hit nationella evenemang krävs att man har samsyn, att alla är med. Har man samsyn gör kommunen också rätt investeringar.

En av flera som lyssnade på Fredrik Granting var oppositionspolitikern Nils Gunnar Kempe, Fp.

Han tycker att det var intressant upplägg.

– Jag tror att oppositionen måste vara mer positiv. Vi har varit kritiska till de höga driftskostnaderna. Men det är ju faktiskt inga kapitalkostnader.

En av fördelna med arenan är alltså att det inte finns några lån, det finns bara de löpande kostnaderna och då finns större möjligheter att utnyttja gåvan och få rullning på den.

– Fredrik Grantings idéer måste följas upp. Han har attityd. Det behövs, man måste vilja något och ha ambition.

Mer läsning

Annons