Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Här ska inte skåpet stå”

/
  • Tomas Roslund är upprörd över att behöva betala för flytten av ett elskåp som Sandviken Energi ställt framför hans uppfart.

Sandviken Energi placerade ut ett tomt elskåp som hindrar infarten till Tomas Roslunds hus. Han måste nu själv betala minst 11 500 kronor för att få skåpet flyttat.

– Nu är jag i krig med Sandviken Energi, säger han.

Annons

Det har gått tio år sedan ett elskåp ställdes vid infarten till huset på Sprötgatan i Sandviken.

Till skåpet drogs slangar och meningen var att det skulle användas till fiberkabel för det bredband som planerades i området.

Men ingen där var intresserad av bredband och därför har skåpet fått stå tomt ända till i dag.

– Skåpet har aldrig använts och kommer heller aldrig att användas eftersom vi har uppkoppling på annat sätt, säger Tomas Roslund

Skåpet är av aluminium och mäter cirka en meter på höjden och 60 centimeter på bredden. Problemet är att det står framför infarten så att bara en bil kan parkeras vid huset.

”Vi måste göra specialarrangemang när vi får besök av svärfar som har rörelsehinder”, skriver Tomas till Alfons Kubulenso, verkställande direktör på Sandviken Energi.

Enligt Tomas Roslund har skåpet stått i vägen hela tiden.

– På grund av några uppdrag jag hade så var jag mer diplomatisk förut och ville inte bråka med Sandviken Energi, säger han.

I somras hade han en grävmaskin på plats för att göra en del andra jobb på tomten. Då tänkte han passa på och flytta skåpet två meter åt sidan.

Han hade till och med grävt upp en grund för den nya placeringen.

– Men då hotade Sandviken Energi mig med polisanmälan och vite om jag flyttade skåpet, säger han.

Senare gick Sandviken Energi med på att skåpet kunde flyttas. Men då skulle Tomas Roslund få betala alla kostnader ur egen ficka.

En offert visar att notan hamnar på minst 11 500 kronor.

– Jag förstår inte varför jag ska behöva bekosta flytten av ett skåp som Sandviken Energi ställt framför min uppfart, säger han.

Alfons Kubulenso menar å andra sidan att skåpet inte alls stod i vägen när det ställdes på platsen:

– Förändringar har skett sedan skåpet ställdes upp. Han har breddat infarten och tagit bort en sten och därför har skåpet kommit att stå tokigt.

– Vi har som praxis hos oss att om någon vill ha något flyttat så får de stå för kostnaderna själva. Våra andra kunder ska inte behöva betala för att han vill flytta elskåpet.

Tomas Roslund svarar:

– Jag har inte breddat infarten och stenen som jag tog bort hade inte någon inverkan på att skåpet var tokigt placerat.

Skåpet har aldrig använts och kommer heller aldrig att användas eftersom vi har uppkoppling på annat sätt.

Tomas Roslund

fastighetsägare

Förändringar har skett /.../ Han har breddat infarten och tagit bort en sten och därför har skåpet kommit att stå tokigt.

Alfosn Kubulenso

Sandviken Energi

Mer läsning

Annons