Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helt låst i hyresförhandlingar

I de strandade hyresförhandlingarna har Sandvikenhus lämnat in ärendet till Hyresnämnden. Men Hyresgästföreningen hävdar att det är lönlöst.

Annons

– Jag lusläst avtalet mellan oss och Sandvikenhus och det finns ingenting som säger att Hyresnämnden kan eller få avgöra en hyrestvist. Det måste gå via Hyresmarknadskommittén, säger Britt-Lis Bivall, förhandlingsledare för Hyresgästföreningen.

GD har tidigare berättat om de strandade hyresförhandlingarna mellan Sandvikenhus och Hyresgästföreningen i Sandviken. Efter att parterna inte kunnat komma överens gick förhandlingen till Hyresmarknadskommittén för medling. Men inte heller där kunde en överenskommelse träffas. Nu har ärendet gått vidare till Hyresnämnden där ett avgörande ska göras, enligt ett pressmeddelande som fastighetsägaren skickade ut under torsdagen.

– Vårt mål är alltid att hyresförhandlingarna ska vara klara till årsskiftet. Vi har full förståelse för att detta blir både krångligt och långdraget, men vi har tyvärr inget annat val efter Hyresmarknadskommitténs utlåtande, säger Håkan Bengtsson, ordförande i Sandvikenhus i pressmeddelandet.

Men Britt-Lis Bivall säger att det är helt fel. Hon hänvisar till det gällande avtalet mellan fastighetsägaren och Hyresgästföreningen.

– I förhandlingsärenden mellan parterna, som det här är, är inte Hyresnämnden en avgörande instans. Då är det Hyresmarknadskommittén som ska avgöra och det har vi kommit överens om med Sandvikenhus eftersom att det står i vårt avtal. Det har jag påpekat till Sandvikenhus, men jag har inte fått ett ordentligt svar.

Patrick Skoglund, vd för Sandvikenhus ställer sig frågande till motpartens inställning och säger att det inte finns någonting i förhandlingsordningen som säger att de inte kan gå till Hyresnämnden.
– Vi lämnade över förhandlingen för medling i Hyresmarknadskommittén och med anledning av deras besked har vi valt att gå till Hyresnämnden. I vår förhandlingsordning står det att vi kan frånträda förhandlingen och när den nu har strandat måste vi ta nästa steg och gå till Hyresnämnden.

Mer läsning

Annons