Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors nattis hotat igen

HOFORS
Barn- och Ungdomsnämnden i Hofors måste spara 7,8 miljoner kronor de närmaste tre åren. Det är ingen lätt uppgift för en verksamhet som redan är hårt bantad.

Annons
Nämnden får nu anstånd fram till kommunstyrelsens möte i mitten av september med att presentera hur besparingen ska gå till.
- Vi är en grupp på tre politiker som tillsammans med tjänstemännen arbetar med verksamhetsinriktningen, säger nämndens ordförande Diana Blomgren, s.
I år arbetar nämnden efter en ny budgetprocess där det gäller att redovisa verksamheten. Man tittar på kvantitet kontra kvalitet och all verksamhet utvärderas. Målet är att nå balans i budgeten fram till 2006.
- Vi tittar på allt från nattis till skolområden, säger Diana Blomgren. Troligen får vi stänga en förskola eftersom antalet barn minskar i centrala Hofors. Det gäller att anpassa verksamheten efter verkligheten.
Redan 2001 diskuterades ett förslag att stänga den nattöppna barnomsorgen, men då räddades nattis kvar till glädje för Ovakos många skiftarbetande.
Andra förslag till besparingar är att ta ut avgift för barnomsorgen också under juli månad, något som Gävle redan infört.
Analysgruppen tittar överhuvud taget mycket på hur grannkommunerna, Gävle och Sandviken, sparar inom samma område.
Den tionde september har barn- och ungdomsnämnden ett extra sammanträde för att behandla sparförslaget.
LOTTA HILDINGSON

Mer läsning

Annons