Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster går i boskola

/
  • Git Sundberg från ABF drog i trådarna under den första boendeskolan. Några av dem som medverkade var Janne Fernstedt, Lena Öman, Bernt Lindström, Mats Eriksson, Bo-Inge Andersson och Stig Andersson.

Nu ska Sandvikenhus hyresgäster gå i skola för att lära sig hur man bor i lägenhet. Genom studiecirklar ska hyresgästerna lära sig sköta gemensamma utrymmen och den egna bostaden bättre.

Annons

Fastighetsbolaget tycker att det behövs ökad kunskap kring skötseln av hyresgästernas egna lägenheter. Sandvikenhus menar att det finns brister i skötseln av bland annat spisar och våtutrymmen. Men även gemensamma utrymmen som cykelförråd, tvättstugor och förråd måste skötas bättre.

Enligt fastighetsbolagets chef, Patrick Skoglund, har man tittat på hur andra kommuner har skött liknande problem.

– Vi har sett i angränsande kommuner att resultatet efter genomförda boskolor har varit bra. Vi arbetar i allt högre utsträckning med förebyggande åtgärder i våra områden och det här går helt i linje med det, säger han.

Boskolan kommer att genomföras tillsammans med ABF och Hyresgästföreningen. Konkret kommer det att genomföras med studiecirklar och hyresgästerna kommer att ha möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg.

Boendeskola erbjuds till ett hus i taget och satte igång i går med en eftermiddagskurs och en kvällskurs.

– Vi vill nå ut med hur man beter sig och vad man har för rättigheter och skyldigheter, säger Mats Johansson, bostadskonsulent hos Sandvikenhus.

Mer läsning

Annons