Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästföreningen vill ha samarbete

Samarbetet mellan Hyresgästföreningen och Sandvikenhus har krackelerat. Nu har Hyresgästföreningen skrivit ett öppet brev till fastighetsbolaget. Förhoppningen är att kunna återgå till det uppsagda samarbetet.

– Vi kommer att diskutera brevet under styrelsemötet, säger Håkan Bengtsson, ordförande i styrelsen för Sandvikenhus.

Annons

Är Sandvikenhus styrelse redo att återupprätta samarbetet med Hyresgästföreningen och arbeta för en ökad trygghet och demokratisering för hyresgästerna i Sandviken?

De frågorna ställde Hyresgästföreningen i ett öppet brev till fastighetsbolaget i går.

– Vi tycker att det var en bra väg att gå, att skriva ett öppet brev till Sandvikenhus, säger Bo-Inge Andersson, ordförande i Hyresgästföreningen i Sandviken.

Håkan Bengtsson, ordförande i Sandvikenhus styrelse, har tagit del av brevet och säger att han kommer att ta upp det under dagens styrelsesammanträde.

– Jag kommer att ta upp det under övriga frågor och diskutera det med övriga ledamöter.

Bakgrunden till problematiken är att Sandvikenhus har sagt upp avtalet om boendeinflytande med Hyresgästföreningen.

Något som ledde till att Hyresgästföreningen genomförde en aktion under förra veckan. Föreningen ville då uppmärksamma hyresgästerna på att avtalet sagts upp.

– Vi fick bra respons från hyresgästerna. De tycker också att Sandvikenhus har gjort fel. Fastighetsbolaget vet inte hur mycket ideellt arbete vi genomför, säger Bo-Inge Andersson.

Håkan Bengtsson säger att fastighetsbolaget har projektanställt egen personal att jobba med boendeinflytande. Men att det inte finns något hinder att även Hyresgästföreningen jobbar med dessa frågor.

– Vi har all respekt för deras ideella arbete. Men de kan inte ställa vilka krav som helst. Det handlar om att alla våra hyresgäster ska ha ett inflytande i den här frågan. Och alla hyresgäster är inte med i Hyresgästföreningen. Föreningen vill ha monopol på området och så kan vi inte arbeta.

Mer läsning

Annons