Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott hos den dödade 49-åringen

/

Tjuvar har stulit bland annat en motorcykel och plånbok.

Annons

En eller flera tjuvar har brutit polisens avspärrningar till den misstänkt mördade 49-åringens hus i Högbo och stulit hans motorcykel.

Tjuven eller tjuvarna har även brutit sig in i huset, där bland annat 49-åringens plånbok är stulen.

– Det här är så jäkla fräckt så man tror inte det är sant. Man ser att det inte finns några gränser för vad folk kan göra, säger Anders Samuelsson, tillförordnad länskriminalchef.

När tjuven eller tjuvarna slog till vet inte polisen.

– Nej, jag fick reda på det här i dag. Det var avspärrat där, men vi har inte möjlighet att ha bevakning där hela tiden. Och huset var förstås låst, säger Anders Samuelsson.

På tomten stod 49-åringens motorcykel, värd omkring 200 000 kronor, enligt uppgifter från hans 23-åriga dotter till Aftonbladet. Även inne i huset ska saker ha stulits.

– Jag känner inte till några detaljer som jag kan kommentera egentligen. Det här är väldigt, väldigt tråkigt, säger Anders Samuelsson.

49-åringens 41-åriga sambo sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat mannen med flera knivhugg under midsommarnatten. Kvinnan hävdar dock att hon handlat i nödvärn.

Polisen väntar nu på resultaten av teknisk bevisning som skickats till SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, och på obduktionsprotokoll. Den misstänkta kvinnan ska även genomgå en mindre psykiatrisk undersökning.

Anders Samuelsson ser inget samband mellan inbrottet och det misstänkta mordet.

– Nej, det kan jag inte tänka mig. Det finns ju bara en misstänkt. De här verkar ha varit ute främst efter motorcykeln, säger han.

Att huset fått ovälkommet besök upptäcktes, enligt dottern, av 49-åringens familj på måndagskvällen, när de kom till huset för att tömma postlådan. De såg att polisens avspärrning var bruten och larmade polisen, som i sin tur upptäckte att någon brutit sig in i huset.

Mer läsning

Annons