Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott på Ica Storvik igen

/

Tjuvar ute på en stöldturné gjorde inbrott på Ica i Storvik under natten till tisdagen. Sedan Mikael Olofsson tog över affären för snart tre år sedan har den utsatts för väpnat rån, köttjuvar och nu senast cigarrettjuvar.

– Det här bara stärker mig att fortsätta driva butiken, säger han.

Annons

Först var det inbrott mot Ica Supermarket i Östhammar vid tvåtiden natten till i går. Privatpersoner som bor i närheten vaknade av ljudet av glas som krossades och larmade polis.

De såg även tjuvarna, tre män, lämna platsen i en grå kombi.

Två timmar senare gick inbrottslarmet på Ica i Storvik. Först bröt tjuvarna sig in genom entrédörren till grannbutiken, en blomsteraffär, och kunde därefter fortsätta genom ytterligare en låst dörr in i Icas lokaler.

Målet verkar ha varit att komma över cigarretter. Det lyckades man också med efter ha brutit upp skåpet där de förvaras.

Väktare som svarade på att larmet gått hann inte fram innan tjuvarna försvunnit.

På förmiddagen i går kom polisens kriminaltekniker till Icabutiken för en brottsplatsundersökning.

– Vi ska just börja med att försöka säkra skospår, säger Åke Östberg.

Närheten i tid mellan inbrotten i Östhammar och Storvik gör att polisen misstänker att samma personer ligger bakom båda. Misstankarna styrks av att vittnena i Östhammar såg tre tjuvar, vilket också var antalet män som fastnade på bilder från övervakningskameran i Storvik.

Icabutikens ägare Mikael Olofsson blev uppringd av väktarna vid fyratiden på natten.

– De frågade om jag själv skulle ta mig dit och undersöka. Tidigare, när jag bodde i posthuset här intill, kunde jag rusa dit med ett kvastskaft. Men inte nu, berättar han.

I går morse var Mikael Olofsson upptagen med att lägga över bilderna från kamerorna på en cd åt polisen.

Sedan han tog över butiken för snart tre år sedan har butiken drabbats av ett väpnat rån, köttjuvar som han själv jagade på flykten, och nu senast inbrott.

Men att ge upp och sälja är inte ett alternativ.

– Det här tar så mycket tid och kraft, som jag behöver lägga på annat. Men allt som händer stärker mig bara att driva butiken vidare, slår han fast.

Mer läsning

Annons