Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsförsök slutade med fängelse

Tjuvgodset bestod av chips, läsk och godis. Den åtalade mannen har sagt att han inte minns någonting från kvällen. Men eftersom att han redan var dömd till skyddstillsyn för liknande brott får han nu fängelse.

Annons

I början av februari gav sig två män ut på en inbrottsturné i Sandviken. Den blev dock kortvarig och efter enbart 20 minuter fastnade tjuvarna i polisens nät. Under de 20 minuter de var i farten hann de begå inbrottsförsök på restaurangen Selmas och ett fullbordat inbrott på biograf Roxy. I måndags dömdes den yngre mannen, en 22-åring, till sex månaders fängelse för gärningarna.

Den åtalade mannen har förklarat att han varken kan erkänna eller förneka någonting, eftersom att han inte minns vad som hände. Enligt egen utsago ska han ha varit påverkad av tabletter och därför inte ha någon minnesbild. Trots det har han i rätten sagt att han minns att han har kastat någonting mot en fönsterruta och att den gick sönder. Han minns även att han ska ha haft en plastkasse i handen med saker i.

22-åringen var tidigare dömd till skyddstillsyn för försök till stöld, grovt rattfylleri, stöld, häleri och bilstöld. Rätten säger i sitt domslut att med hänsyn till att den åtalade har återfallit i liknande brottslighet ska skyddstillsynen omvandlas till fängelse i sex månader.

Mer läsning

Annons