Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen alkohol på värdshus?

Gysinge Wärdshus kan förlora sitt serveringstillstånd. På grund av en stor skatteskuld som gått till Kronofogden utreder nu kommunen om det är lämpligt att tillåta servering av alkohol på värdshuset.

Annons

Kommunens alkoholhandläggare, Ann-Sofie Karlstedt säger att det inte finns något förslag till beslut ännu.

Men bolaget har en total skatteskuld på 512 261 kronor. 377 000 kronor av skulden ligger hos Kronofogden, vilket också är bakgrunden till kommunens utredning.

– Skulder till det allmänna ser vi allvarligt på. Dras tillståndet in görs det på grund av den skatteskuld som har gått till Kronofogden. Det är vad man skulle kunna kalla ett betydande belopp.

Enligt Ann-Sofie Karlstedt har värdshuset arrendator, Veronika Kindström, fått ett brev om att en utredning har inletts. Men det är ingenting som hon säger sig känna till.

– Det är ingen som har varit i kontakt med mig, men jag vet ju att jag har en skatteskuld, säger Veronika Kindström.

När individ- och familjeomsorgsnämnden samlas den 19 november ska ärendet dras för politikerna och ett beslut om serveringstillståndet kommer då att tas.

GD berättade i förra veckan att Ulf Berghäll, bruksägare till Gysinge Bruk, har ansökt om konkurs för värdshuset. Enligt hans ansökan till tingsrätten har Gysinge Bruk AB fordringar på 184 000 kronor på Veronika Kindströms bolag.

Men Veronika Kindström menar att ärendet förmodligen kommer att avskrivas.

– Hans jurist har hoppat av, han vill inte företräda i det här ärendet längre.

Den jurist som hon talar om är Carl-Gustaf Nygren. Han bekräftar att han inte längre företräder Ulf Berghäll, men uppger inget skäl till varför han har hoppat av.

GD har sökt Ulf Berghäll för en kommentar.

Mer läsning

Annons