Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen minigolf vid badet

/
  • Hanna Svedlund-Ståhl bor i närheten av Parkbadet och tycker att det skulle ha varit roligt med en bangolfbana vid badet.

Det blir ingen minigolf vid Parkbadet – trots ett tidigare politiskt beslut om att anlägga en bana vid badet. Men nu visar det sig bli för dyrt och de redan inköpta banorna måste säljas.

Annons

GD har tidigare berättat om kultur- och fritidsförvaltningen som i början av 2011 kom över en bangolfbana av högsta kvalitet till ett vrakpris.

Anläggningen som köptes för 75 000 kronor uppgavs vara värd 1,5 miljoner kronor och av hög kvalitet, för tävlingsgolf.

– Den är godkänd att användas på allra högsta nivå, sa då Bo Eriksson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, till GD.

Det blev en snabb affär eftersom banan var på väg att säljas till Norge. Men kommunen hann lägga vantarna på den i tid. Därefter var det bara markberedning som behövde ordnas.

Tekniska kontoret undersökte förutsättningarna för arbetet, men markberedningen skulle enligt kalkylen kosta 300 000 kronor.

– Vi fick uppgift om att det bara var att placera ut banan, men det visade sig att det inte går. Marken är inte tillräckligt plan och markberedning skulle bli dyr. För mycket pengar, tycker vi, säger Bo Eriksson.

Från Parkbadets håll har det även funnits en oro att lägga banorna så nära stora glasytor.

Tanken var att banan skulle kunna användas både för tävling och för allmänheten, men nu blir det ingenting. Bo Eriksson tycker att det är tråkigt men ofrånkomligt.

– Det är inte lämpligt att flytta banan. Det finns ingenstans att lägga den. Och det finns ingen bangolfförening som kan ta hand om den.

En annan som tycker att det är tråkigt att bangolfbanan förmodligen inte blir verklighet är Hanna Svedlund-Ståhl. Hon bor i närheten av badet och tycker att bangolfen är en bra idé.

–Det skulle vara fantastiskt. Jag skulle uppskatta det, säger hon.

Nu har kultur- och fritidsförvaltningen och Parkbadet föreslagit nämnden att avsluta projektet och att ytorna ska användas till annan verksamhet. Den inköpta banan ska säljas.

Mer läsning

Annons