Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ny hall för innebandy

Under gårdagens kommunfullmäktige blev det en lång debatt kring frågan om en ny innebandyhall ska byggas eller inte. Men efter röstningen stod det klart: det blir ingen ny hall.

Annons

Sista ärendet under gårdagens kommunfullmäktige var den motion från Per-Ola Grönberg, Fp, som GD tidigare har skrivit om. Per-Ola Grönberg menar att innebandyn är en stor sport i kommunen. Därför har han föreslagit att kommunfullmäktige skulle ge kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att göra en översyn av idrottshallarna och ta fram ekonomiskt underlag för kostnaderna. Den sista punkten var att ge nämnden i uppdrag att undersöka och se över möjligheten för att bygga en ny innebandyhall.

Frågan väckte debatt och Veronica Wernersson, C, yrkade att alla tre punkterna skulle röstas igenom och fick medhåll av Per-Ola Grönberg och Nils-Gunnar Kempe, FP. Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Ulf Gillström, S, yrkade bifall på de två första punkterna och förklarade att det arbetet redan pågick. Men han röstade avslag för den tredje punkten eftersom ekonomin inte tillåter att man bygger en ny hall. Per Kihlgren, SD, höll med honom och förklarade att:

– Vi har kommit in i kommunfullmäktige för att vi vill ta hand om ekonomi.

Efter en lång debatt röstades kommunstyrelsens förslag igenom där de två första punkterna bifölls och den tredje avslogs. Men precis efter att ordföranden hade klubbat beslutet lämnade Veronica Wernersson in en skriftlig reservation och ordföranden förklarade att de fick klubba igenom ärendet en gång till. Men då ropades det efter votering, som genomfördes. Resultatet blev 30 röster för Ulf Gillströms linje, 18 röster för Per-Ola Grönbergs förslag och en som avstod från att rösta.

Därmed beslutades att genomföra de två första punkterna och att avslå den tredje.

Mer läsning

Annons