Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen turistbyrå i resecentrum

Sandviksborna får fortsätta vänta på ett komplett resecentrum med biljettförsäljning, turistbyrå och kafé.
Planerna har spruckit – igen.
– Trist och snopet, säger Jimmy Rödlund, s, ordförande i tillväxtnämnden.

Annons

Sandvikens kommun har länge velat hyra in sig i stationshuset för att kunna flytta dit kommunikationsenheten och turistbyrån och på så vis skapa ett mer enhetligt och livfullt resecentrum.

Förra gången sprack det på att den dåvarande fastighetsägaren, statliga Jernhusen AB, hellre ville sälja huset än att hyra ut det. När hyresnivån i sista stund höjdes till en nivå som kommunen såg som oacceptabel ställdes flytten in.

Nyligen såldes stationshuset till det privata Gävleföretaget Light Fastigheter AB. Kommunen har sedan dess åter hoppats på en lösning.

Men när bara detaljer återstod att förhandla om drar sig kommunen nu ur igen.

Orsaken den här gången är att kommunen av kostnadsskäl har som policy inte hyra in sig externa fastigheter när det finns egna som står tomma.

– Det var informationen vi fick från tekniska kontoret. Vi får inget hyreskontrakt och då stupar allt. Jag vet inte varför de inte kommit på det här tidigare. Planerna har varit kända länge. Det känns trist och snopet, säger Jimmy Rödlund, s, ordförande i tillväxtnämnden som kämpat för planerna.

Han säger att han ändå har en viss förståelse för kommunens riktlinjer.

– I grunden har jag det, särskilt i ett läge då det råder finanskris. Men det måste gå att göra undantag. Det här gäller ett resecentrum! Om vi fullföljer satsningen blir området mer livfullt och tryggt och resenärerna får en bättre service, säger Jimmy Rödlund.

Han hoppas att kommunledningen ska välja att frångå rutinerna och vidare med planerna.

– Vi håller idén levande får se om vi kan komma till en lösning, säger han.

Mikael Wåhlin äger Light Fastigheter AB. Han tycker att det är synd att kommunen drog sig ur.

– Det hade förstås varit roligt om det blivit av, å andra sidan var det inget jag räknade med när jag köpte fastigheten. Vi får se, kanske ändrar de sig, säger han.

Mer läsning

Annons