Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen utökad tid på BJ arena

Löften om utökad idrottstid för allmänheten på BJ arena har uteblivit. I stället får man bli medlem eller hyra hela arenan under dagtid.

Annons

Tidigare i höstas berättade GD om Magnus Aare, före detta landslagsman i fri-idrott, som reagerat på att BJ Arena är stängd för personer som vill komma in och spontanidrotta.

Bo Eriksson, kultur- och fritidschef sade då att föreningsutskottet stod i begrepp att sätta sig med alla föreningar för årliga samtal. När dessa hölls med Högbo GIF skulle större öppenhet krävas.

I onsdags träffades parterna. Men efter mötet stod det klart att det inte blir någon någon förändring.

– Innan mötet visste jag inte att vem som helst kunde komma dit och träna när klubben är där, säger Marie Lind, ordförande i föreningsutskottet.

Högbo GIF har sagt att arenan kommer vara öppen när klubben är där och tränar. Barn och ungdomar kommer att få möjlighet att vara där gratis. Men för vuxna är det inte samma privilegium.

– För att få tillgång till arenan under säsongen måste de vara medlemmar och betala avgift, säger Marie Lind.

Utökade tider för allmänheten, som skulle bli ett krav från kommunens sida, uteblev.

– Vi försökte med att de skulle öppna upp någon helgdag, men de sade att de inte hade personal till det, säger

Magnus Aare tycker dock inte att ökade öppettider är något som ska ligga på Högbo GIF.

– Jag förstår inte varför de blandar in Högbo GIF. Det borde vara något för kommunen och ägarna till arenan att lösa. Vad jag vet så finns det ingen annan kommun eller arenaägare som begär att enskilda föreningar ska serva allmänheten.

Men Marie Lind poängterar att man kan hyra arenan själv.

– Högbo GIF ser det som att de hyr arenan för eget bruk. De hyr den fem dagar i veckan under säsongerna och är där mellan 16 och 20. Men dagtid går det att hyra arenan.

Mer läsning

Annons