Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget sofflock för Gossas

/

– Jag tror fortfarande att jag har kapacitet att gå in i ett rum med nyfikenhet men Jonas (Gustavsson) har ännu fräschare ögon, säger Peter Gossas, som slutar efter nio år som vd på Sandvik Materials Technology, SMT.

Annons

Enligt avtalet med Sandvik ska Peter Gossas gå i pension vid 62 år och eftersom han uppnår den åldern i juni jobbar han sin sista dag den 31 maj.

Han konstaterar att nio år är en förhållandevis lång tid på en vd-post.

– Sedan passar det bra eftersom det finns bra spelare i organisationen, säger han.

Det var Peter Gossas som rekryterade Jonas Gustavsson till Sandvik för tre år sedan.

Peter Gossas kan se tillbaka på nio år där han styrt SMT mot en specialisering av produktprogrammet till att allt mer inriktas mot högförädlade produkter och mot ett ökat tempo i produktutvecklingen.

– Jag hoppas att Jonas kan hitta ytterligare områden där det går att skapa värde. Den dag utvecklingen stannar av har man ett problem, säger Peter Gossas, som inte kommer att inta sofflocket för gott i och med att han avgår som SMT-vd.

– Våra politiker säger att vi måste jobba längre än till 65 och det tror jag är rätt. Så något annat kommer jag att göra men förhoppningsvis kommer jag inte att jobba lika mycket som mannen här, säger han och klappar efterträdaren på axeln.

Facket hade gärna sett att Gossas jobbat sex månader till för att introducera den nya vd:n.

– Jag uppskattar den kommentaren och det är ju bättre om man tycker att jag slutar för tidigt än för sent.

Under de kommande två månaderna kommer överlämningen att ske och både Gossas och Gustavsson tror att den tiden är fullt tillräcklig.

Mer läsning

Annons