Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandyhall får vänta

Nu ska kultur- och fritidsnämnden se över vilka hallar som ska anpassas för innebandysporten. Under gårdagens kommunstyrelsesammanträde höjdes också röster för att bygga en helt ny hall, något som röstades ner.

Annons

GD har tidigare skrivit om Per-Ola Grönberg, FP, som har uppmärksammat att Sandvikens kommun behöver satsa mer på innebandy genom att anpassa idrottshallarna till denna sport, eftersom kommunen nu har ett innebandygymnasium.

Per-Ola Grönberg har föreslagit att kultur- och fritidsnämnden ska få i uppdrag att göra en översyn av idrottshallarna. Detta för att ta reda på vilka hallar som ska anpassas för sportens regelverk och utveckling.

Det föreslogs också att kultur- och fritidsnämnden ska ta fram ekonomiskt underlag för kostnaden av anpassningen. Den sista och tredje delen av förslaget var att nämnden skulle få i uppdrag att se över förslag till byggandet av en ny innebandyarena i kommunen.

Från oppositionen höjdes röster att motionen skulle antas i sin helhet, men det liggande förslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott var att enbart de två första punkterna skulle antas, eftersom det enligt kultur- och fritidsnämnden inte finns ekonomiska medel till en ny hall just nu.

Under gårdagens kommunstyrelsesammanträde beslutades att föreslå kommunfullmäktige att godkänna de två första punkterna och att avslå den sista.

Mer läsning

Annons