Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandyhallar anpassas till regeländringar?

Opositionen i Sandviken vill anpassa Jernvallens och Parkhallens innebandyplaner till nya regler.

Annons

Men Per-Ola Grönberg, FP, menar att innebandyförbundet pressar fram ändringar genom att ändra regelverken. Men det håller inte innebandyförbundet med om.

Per-Ola Grönberg, Fp, vill ha en renodlad innebandyhall i Sandviken. Ett av hans argument är att Sandvikens gymnasieskola har blivit godkänd för riksintag till innebandygymnasium, men även att kommunen inte kan tillhandahålla den service som invånarna och föreningar förväntar sig.

Han föreslår att kommunfullmäktige ska besluta om tre punkter. Den första är att ge kultur- och fritidsnämnden i uppgift att, bland annat, göra en översyn av idrottshallarna i kommunen för att få klarhet i vilka hallar som ska kunna anpassas till sportens regelverk och utveckling, samt att räkna på vad det skulle kosta.

– Kultur- och fritidsnämnden har redan röstat för att A-hallen på Jernvallen och Parkhallen i Storvik ska anpassas och det är högst osannolikt att det skulle röstas ner i kommunfullmäktige. Vi har redan gjort en översyn och vi har godkänt att Sandvikenhus gör en översyn av Parkhallen i Storvik, säger Per-Ola Grönberg.

För Jernvallen innebär anpassningen att innebandyplanen måste förlängas för att möta innebandyförbundets säkerhetskrav. När det gäller Parkhallen så måste planen anpassas för att möta kraven som ställs för division II-spel. Det är Gästrikland/Dalarnas Innebandyförbund som kräver att det görs. Det innebär att en scen och en vägg måste flyttas och golvet läggas om till en beräknad kostnad av 1,7 miljoner kronor.

– Gästrikland/Dalarna pressar fram byggnationer genom att ändra regelverken från ett år till ett annat. Det funkar inte, det är ohållbart att kommunerna ska sitta i klorna på innebandyförbunden, det är bättre att ha ett samarbete med framförhållning, säger Per-Ola Grönberg.

Detta håller dock inte Roger Collin, kanslichef på Gästrikland Innebandyförbund, med om. Han säger att kommunen inte tar sporten på allvar.

– Det är fegt att gå ut och skylla på oss. Standardmåtten för hallarna har funnits i våra regelböcker i över 15 år. Det här är inga nyheter för kommunen. Det är pinsamt, vi har tre förbundsserielag i kommunen. Men det finns inte en hall som uppfyller måtten som krävs för förbundsserien, säger han.

I den tredje punkten i Per-Ola Grönbergs motion föreslås att man ska bygga en ny innebandyarena. Förslaget röstades ner i kultur- och fritidsnämnden redan i februari. Men Per-Ola Grönberg berättar att fyra av ledamöterna röstade för.

Ärendet ska tas upp på kommunfullmäktige den 26 april.

Mer läsning

Annons