Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till omlastningscentral

Igår togs beslutet i kommunstyrelsen att en omlastningscentral ska byggas i Sandviken. Ett miljöanpassat beslut som kommer innebära färre lastbilar på kommunens vägar.

Annons

Omlastningscentralen innebär att alla leveranser till och från Sandviken går via centralen och därmed skulle antalet transporter i kommunen minska.

Förslaget ledde till en del frågor under gårdagens kommunstyrelsesammanträde. Under hösten kommer en förstudie att genomföras, något som Carl-Ewert Ohlsson, C, ställde sig undrande till.

– Vi ska besluta om att bygga en omlastningscentral innan förutsättningarna är helt utredda. Det är ett annorlunda beslut, sade han.

Precis som resten av kommunstyrelsen är han ändå positiv till projektet och röstade för det. Men han förklarade att beslutet borde kunna ändras om förutsättningarna gör det, efter att förstudien är genomförd.

– Vi får besluta nu och göra en ny bedömning efter förstudien. Är det otillräckligt får vi väl riva upp beslutet, det är ju inte skrivet i sten.

Det höjdes också röster om att det verkar vara bråttom med att klubba igenom förslaget. Något som Aage Hansen, NO, förklarade med att avtalstiden med företag går ut i juni 2012 och då måste förutsättningarna för nya upphandlingar vara klara.

– Vi hoppas kunna sätta omlastningscentralen i spel under våren 2012, säger Aage Hansen, NO.

På begäran av Riita-Liisa Björk, M, skrevs ett bihang kring projektuppföljningen till och att en rapport om de ekonomiska konsekvenserna ska skrivas i slutet av 2012.

Mer läsning

Annons