Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileumskalas i dagarna tre

/
  • Lena Larsson, Eva Svedjerot, Helen Lifh, Marina Eriksson, Caroline Frisk och Ammi Björsell från avdelning 112 O på Gävle sjukhus var redo att festa loss.
  • Eva-Britt Wahlberg, Sofia Olsson, Lisbet Frank och Anna Öhman från psykiatrin i Gävleborg såg fram emot en festlig kväll.
  • Simon Sandin, Jessica Wilhelmsson, Carro Andanius, Christine Nilsson och Anna-Lena Sjölander hade åkt från Hudiksvall för att vara med på festen.
  • Sten Skelander, Yvonne la Fleur, Sofia Kjerstensson och Christina Boogh hade stora förväntningar på jubileumsfesten.
  • Festfin i fluga – Staffan Gullsby, utvecklingsdirektör på landstinget, och Mats Törnquist, regiondirektör i Gävleborg,
  • – Det här blir höjdpunkten på vårt jubileumsår, sade kommunikationsdirektör Monika Samuelsson

Landstinget fyller 150 år och det ska firas ordentligt. Under torsdagskvällen hölls den första av tre påkostade personalfester i Göransson Arena i Sandviken.

Annons

Alla anställda i Landstinget Gävleborg, Region Gävleborg och Folktandvården Gävleborg har bjudits in till de jubileumsfester som hålls den här veckan i Göransson Arena. Totalt väntas cirka 4 700 personer komma.

Samtliga landsting i Sverige fyller 150 år i år och i Gävleborg firas det bland annat på det här sättet.

Gårdagens tillställning lockade 1300 gäster. De bjöds på en trerättersmiddag med öl/vin/alkoholfritt och olika artistuppträdanden. Bussar hade chartrats som transporterade gästerna både till och från festen.

Vilka artister som skulle dyka upp hölls hemligt i förväg. Det låg en spänd förväntan i luften när gästerna anlände vid 18-tiden.

– Jag var på den julfest som landstinget hade här för två år sedan och det var väldigt trevligt och välordnat. Så jag hoppas att det ska bli så nu också, sade Sofia Olsson som kom tillsammans med några arbetskamrater från psykiatrin.

– Det ska bli kul att träffa alla kolleger utanför jobbet, sade Sten Skelander som till vardags arbetar på hälsovalskontoret.

Från början hade landstinget även tänkt ordna en särskild jubileumsfest för politiker, höga chefer och diverse prominenta personer i Gävleborg. Men efter hård kritik ställdes det kalaset in. Personalfesterna har dock inte varit ifrågasatta. Kostnaden, 1100 kronor per person, är rimlig, menade Monika Samuelsson , landstingets kommunikationsdirektör.

– Det här har medarbetarna själva sparat ihop till genom att i år avstå från julklapp och jultallrik, sade hon.

Annons