Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juvelen i Sandvikens krona

30 års väntan är över. Med pompa, ståt, tal och 1 500 tårtbitar invigdes i går Kulturcentrum. De som jobbat med projektet var minst sagt nöjda.

– Det känns fantastiskt, nästan overkligt, säger Yvonne Gärd, ny chef för Kulturskolan.

Annons

Det blev en späckad eftermiddag när ett av kommunens största kulturprojekt de senaste 30 åren invigdes. Folk vällde in och stämningen var uppsluppen. Men för vissa var det mer nervöst.

– Det känns pirrigt. Vi har jobbat med det här länge, vi hade en första presskonferens om det här för två år sedan. Kulturcentrum kommer att vara navet i utvecklingen av kommunens kulturliv och en viktig del i arbetet med att skapa ett levande centrum, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Ulf Gillström, S.

Under fredagen bjöds det på 52 olika programpunkter. Det var allt från musik till författarsamtal. I vimlet fanns även Yvonne Gärd. Hon var minst sagt glad över att äntligen få inviga sin nya arbetsplats.

– Det har varit jättehektiskt den senaste tiden, men vi ville ha invigningen under jubileumsåret. Det här blir en otrolig tillgång för Sandviken, en riktig mötesplats.

En av besökarna som inspekterade lokalerna var Karin Forsberg. Hon säger att hon tycker om det hon ser och gillar tanken på att ha ett kulturcentrum mitt i stan.

– Jag tycker att det här är fantastiskt. Lokalerna är så flexibla också, det är ett lyft för Sandviken.

Vid 17-tiden hölls den officiella invigningen med tal av Monica Jacobsson och presentation av Ulf Gillström.

I den stora finalen bjöds besökarna på två konserter med Kulturskolan och Sandviken Big Band. Monica Jacobsson gick också runt i lokalerna och njöt.

– Jag är euforisk, man har ju drömt om det här så länge. Vi avslutar jubileumsåret med juvelen.

Hon inledde arbetet med Kulturskolan redan 2008.

– Jag sa i något första maj-tal att Kulturskolan skulle få nya lokaler och nu står vi här.

Över 30 års väntan är slut och Sandviken har fått sitt Kulturcentrum, vilket verkar uppskattas av alla Sandviksbor som deltog i invigningen på fredagen.

Mer läsning

Annons