Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan inte se TV4 News – trots två paraboler

/

Rolf Öberg försökte få in den nya kanalen TV4 News. När det inte gick, ringde han till Canal Digital som är hans leverantör. Där fick han höra att han behövde en HD-box, trots att han har två paraboler.

Annons

– Killen på kundtjänst sade att jag behöver en HD-box för att få in kanalen. Den kostar 2 500 kronor, men han hade ett specialerbjudande och jag kunde få den för 500 kronor. Jag har ju två paraboler, då tycker jag att det borde funka, säger Rolf Öberg.

Rolf Öberg tycker om att titta på sport och i dag har han ett kanalpaket från Canal Digital där det ingår en parabol. Med det utbudet kan han se den sport han vill. Men inte nog med det, Rolf Öberg har ytterligare en parabol, för att få in fler kanaler som han vill se.

Men när han ville se TV4:s nya nyhetskanal hjälpte det inte ens med två paraboler.

Canal Digital meddelade att han behövde en HD-box för att få in den nya kanalen. En box han skulle tvingas köpa.

– TV4 News sänds i ett format som kräver en HD-box, säger Martina Zetterkvist, PR- och informationsansvarig på Canal Digital.

En HD-box kommer man alltså inte undan, den måste man köpa. Om Rolf Öberg valt konkurrenten Com Hem hade han kunnat luta sig tillbaka och titta på den senaste nyhetskanalen utan HD-box. De sänder nämligen kanalen via kabelnätet.

– TV4 News ingår i vårt XL-utbud som sänds via kabel, säger Jessica Sjöberg, pressansvarig på Com Hem.

De flesta kanaler som sänder sina program gör det via satellit. Men till skillnad från Canal Digital, som har riktat in sig på satellit-tv, omvandlar Com Hem satellitsignalen så att den kan sändas ut via kabelnätet. Därmed behöver man inte en HD-box.

Mer läsning

Annons