Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd vill ha svar efter att demenssjuk rymde

Kristdemokraternas gruppledare, Leif Jönsson, vill ha svar från äldreomsorgsnämnden efter att en demenssjuk patient rymde från sitt boende i Sandviken natten till Skärtorsdagen.

Annons

Patienten flydde från ett av kommunens demensboenden natten mot Skärtorsdagen. Rymningen slutade med att personen hamnade i en situation som var direkt livsfarlig. Patienten kunde dock senare oskadd föras tillbaka till sitt boende. Men personalen på demensboendet har i efterhand uttryckt oro över vad som kan hända i framtiden, eftersom att det uppenbarligen verkar finnas möjligheter för de inneboende att ge sig ut på egen hand. Och enligt Leif Jönssons skrivelse vill personalen att säkerheten ska vara så stor att man inte ska behöva uppleva en situation som den som hände under påsken.

Med anledning av händelsen har Leif Jönsson, gruppledare för Kristdemokraterna, skrivit en interpellation till Äldreomsorgsnämndens ordförande Robert Sten.

han ställer fyra frågor där han undrar om dagens säkerhet är tillräcklig, och om det finns behov av att oftare se över den. Robert Sten får även frågor om det finns larm som går igång om någon tar sig ut, utan att använda kod eller nyckel. Den sista frågan härrör till personalens oro. Leif Jönsson undrar hur man handskas med personalens oro efter den rymningen som skedde under påsken.

Mer läsning

Annons