Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kempe är säker på att bli omvald

Nils-Gunnar Kempe, FP, går nu ut och säger att han fortsätter en mandatperiod till. Men först måste han bli omvald av partimedlemmarna, något han känner sig säker på.

– Det räknar jag med, något annat vore underligt, säger oppositionsrådet i Sandviken.

Annons

Kempe gick under gårdagen ut med ett pressmeddelande och förkunnade att han tänker fort- sätta en mandatperiod till. Anledningen är att han är nöjd med arbetet och den skuggbudget som partiet har lagt fram.

– Det är helt suveränt att vi fått till en skuggbudget, det är första gången vi gör det själva. Tidigare har det alltid varit samarbeten. Att vi kunde ta fram en egen budget var avgörande för att jag skulle stanna. Jag känner att vi kan jobba tillsammans inom partiet.

I budgeten lyfter Folkpartiet fram satsningar på bland annat skolan, men avsätter ändå 740 000 kronor mindre till kunskapsnämnden än vad majoriteten gör.

– Vi lägger mindre pengar, men vi ser att det går att effektivisera verksamheten. Skolchefen har bland annat tittat på grundskolan och sett att chefer har väldigt smala arbetsområden. Kan man bredda dem så tjänar man på det.

Inför valet ska oppositionen försöka samordna sig i vissa frågor för att visa att det finns ett riktigt alternativ till majoriteten. Nils-Gunnar Kempe nämner frågor skola, äldreomsorg och valfrihet som områden där partierna ska försöka hitta en gemensam plattform.

Nils-Gunnar Kempe måste också bli omvald, något han är säker på att bli.

– Det blir jag, det räknar jag med. Något annat vore underligt.

Dragan Perkovic, Fp säger att partikamratens inställning är komisk, nästan diktatorisk.

– Det är upp till medlemmarna att välja om honom. Han försöker åsidosätta den demokratiska processen.

Mer läsning

Annons