Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kempe sitter kvar för FP

/

Det blir inget ledarskifte för Folkpartiet i Sandviken. Nils-Gunnar Kempe sitter kvar som oppositionsråd hela mandatperioden ut.

– Jag accepterar styrelsens beslut, men jag har inget förtroende för Nils-Gunnar Kempe, säger utmanaren Dragan Perkovic, vice ordförande i partiet.

Annons

Schismen har sin grund i olika uppfattningar om hur alliansamarbetet i Sandviken ska se ut. Dragan Perkovic begärde styrelsemötet på måndagskvällen efter det att partiet föreslagit två olika budgetrammar i två olika samarbeten.

Själv gjorde han ett budgetförslag tillsamman med Moderaterna och Kristdemokraterna, men samtidigt gjorde Nils-Gunnar Kempe en annan uppgörelse med Centerpartiet.

Enligt Dragan Perkovic agerade Nils-Gunnar Kempe och partistyrelsen helt på eget bevåg utan förankring hos medlemmarna när de valde att bara samarbeta med Centern.

Dragan Perkovics föreslag till styrelsen var att han tillsammans med Per-Ola Grönberg skulle ersätta Nils-Gunnar Kempe som oppositionsråd.

– Jag tycker att ett viktigt beslut som budgetsamarbete ska tas i ett större sammanhang. Samarbetet med Centerpartiet var en kovändning, styrelsen ska inte ta ett sådant beslut när vi har gått till val på att samarbeta med alla allianspartier. Är vi fyra partiet i en allians tar vi hem valet 2014. Vi kommer att behöva vara alla fyra för det är en jätteuppgift att få ordning på Sandviken, säger Dragan Perkovic.

Partiets ordförande i Sandviken, Alf Olsson, menar att det rör sig om ett missförstånd.

– Det är frid och fröjd i partiet. Något byte av oppositionsråd var aldrig uppe för diskussion under mötet. Nils-Gunnar Kempe gjorde en budgetram tillsammans med Centerpartiet precis som styrelsen bestämt, säger han.

Nils-Gunnar Kempe förklarar vad som hände vid styrelsemötet.

– Det blev som väntat, jag fick förtroendet att fortsätta som oppositionsråd hela perioden ut. Det är ett missförstånd som vi har rett ut nu. Det handlar om vilka vi ska samarbeta med. Vi är ett liberalt parti som vill förverkliga våra liberala idéer och vi samarbetar med dem som stödjer en liberal politik, säger Nils-Gunnar Kempe.

Mer läsning

Annons