Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivhugg och skott straffas med fängelse

En 23-åring slog en sängliggande man, knivhögg honom i låret och sköt honom i handen med luftgevär. Straffet blir fängelse i ett år och två månader.

Annons

En natt i augusti dök 23-åringen upp i en 27-årig mans lägenhet i Sandviken. 23-åringen hade bråkat med sin flickvän, och skälet till att han i raseri dök upp hos 27-åringen antas vara att flickvännen hade skickat ett sms till denne.

Han passade på att slå mannen i ansiktet när han låg försvarslös i sängen. Rispade honom med en kniv över armen innan han högg den i ett av mannens lår. Han tog sedan sikte på en av mannens händer med ett luftgevär och sköt mot honom.

23-åringen har erkänt gärningarna men menar att både skottet och hugget skedde av misstag.

Sedan tvingade han under hot med den blödande mannen till en affär. Och därefter till flickvännen, som 23-åringen öste dödshot över.

23-åringen dömdes så sent som i april till fängelse i tre månader, släpptes fri i maj och begick brotten han nu fälls för under prövotid.

Tingsrätten fäller nu 23-åringen för grov misshandel, olaga tvång, olaga hot och narkotikabrott eftersom han hade rökt hasch vid tillfället.

Straffet blir fängelse i 14 månader.

Han ska även betala drygt 30 000 kronor i skadestånd till 27-åringen.

Mer läsning

Annons