Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivman förnekar överfall

På torsdagen startade rättegången mot den man som ska ha huggit ner en kvinna i centrala Sandviken i slutet av mars. Personer som sett attacken berättar att det var tur att folk kom till hjälp.

– Hade inte vi kommit då hade inte den kvinnan levt i dag, det är känslan, säger en av dem.

Annons

Det var den 31 mars i år som kvinnan blev attackerad av en för henne okänd man på Hyttgatan i Sandviken. Enligt åtalet ska mannen ha hoppat på henne och huggit henne flera gånger med en 30 centimeter lång kökskniv.

Under gårdagens förhandlingar i tingsrätten berättade fem vittnen vad de sett under den aktuella dagen. Ett av dem skrek till mannen att sluta:

– Hon låg på marken och sprattlade och skrek förtvivlat. Jag förstod först inte vad som hände. Sen blev jag rädd och arg, sade han under rättegången

Kvinnan lyckades också till slut komma undan och gömde sig bakom en person på gatan.

Efter attacken gick gärningsmannen i väg och flera personer följde efter honom till hans bostad. De stannade utanför och bevakade alla utgångar medan de väntade på polisen.

Den åtalade nekar till brott och säger att han bara var ute på en promenad. Han hade aldrig sett kvinnan tidigare och hade ingen förklaring till att kniven fanns i hans lägenhet.

Mer läsning

Annons