Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen krävs på svar om skola

Lärarna skriker åt eleverna, verkar inte göra någonting åt mobbning och skapar en otrygg stämning i skolan. Det var grunderna till en anmälan till Skolinspektionen som föräldrar till elever på Hedängsskolan gjorde i januari

Annons

En av föräldrarna berättade då för GD att en lärare hade slitit tag i hennes dotter, skakat om henne och skrikit åt henne när hon inte hämtade sin mössa tillräckligt snabbt. I januari anmälde flera av föräldrarna Hedängsskolan till Skolinspektionen. I anmälan skriver de bland annat att lärare skriker och svär åt eleverna. De skriver även att mobbning finns, men att lärarna inte bryr sig.

Skolinspektionen bad kommunen om ett yttrande, som också lämnades i mars. Men föräldrarna var inte nöjda med svaret och ville att fler frågor skulle få svar. I sin synpunkt till Skolinspektionen skriver föräldrarna bland annat ”Vidare undrar vi varför man väljer att trycka upp någon mot en vägg med hjälp av en soffa. Läraren sparkade upp soffan mot väggen och klämde fast NN med hjälp av möbeln. Någon bra förklaring på denna händelse har vi inte fått.”

Skolinspektionen vill nu att kommunen redogör huruvida skolan har fått kännedom om händelsen med soffan och hur det i sådana fall har utretts. Man vill också veta vilka åtgärder skolan har tagit för att förbättra skolsituationen sedan anmälan gjordes i januari.

Senast den 31 augusti ska kommunen ha svarat på de tre frågor som Skolinspektionen vill ha svar på.

Mer läsning

Annons