Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunhus blir ny förskola

/
  • Björn Rosmark sågar för fullt för att hinna bli klar med renoveringen av den blivande förskolan i det gamla kommunhuset i Kungsgården.

Det gamla kommunhuset i Kungsgården ska bli förskola.

Renoveringen har börjat, men politikerna har ännu inte avsatt pengar ur budgeten för att anpassa lokalerna.

– Vi hoppas på ett ja, säger Erika Ågren, teknisk chef i Sandviken.

Annons

Det är brist på förskoleplatser i Kungsgården. Men nya är på gång. Hantverkare är i full färd med att anpassa lokalerna till förskoleverksamhet.

– Vi vill kunna ge plats för alla barn till våren och då blir det här en bra lösning. Det blir ett komplement till den förskola som finns, säger Anita Persson, förskolechef i Sandvikens kommun.

Det finns inget politiskt beslut på att avsätta pengar till satsningen. Men tekniska kontoret har bett kommunstyrelsen att avsätta 700 000 kronor för anpassningen.

Erika Ågren hoppas därför på ett ja under kommunstyrelsens sammanträde på torsdag.

– Vi hoppas på det för att få en så bra lösning som möjligt för barnen, så att de slipper åka in till Sandviken varje dag. Renoveringen har redan börjat. Det är för att vi ska hinna bli klara tills barnen kommer, om politikerna säger ja i frågan.

Men det handlar bara om en tillfällig lösning. Ingegärd Pettersson, avdelningschef för förskolan i kommunhuset, säger att man hoppas på en permanent lösning genom en femte avdelning på Kungsgårdens förskola under 2013. Erika Ågren har samma förhoppning.

– Målet är att bygga en femte avdelning som ska stå klar under hösten 2013. Men det finns inte med i investeringsplanen ännu. Vi måste räkna på det och vara säkra på att det finns pengar, säger Erika Ågren.

Men tills det blir klart får det före detta kommunhuset en funktion som förskola.

– Den 13 februari börjar inskolning i lokalerna för tolv barn och i slutet av mars kommer det tre till, säger Ingegärd Pettersson.

Lokalerna är dimensionerade för att kunna ta emot ett 20-tal barn, men först blir det en allmän uppfräschning.

Även kök och hygienutrymmen ska anpassas för verksamhetens krav.

Fyra förskolelärare har anställts, något som Ingegärd Pettersson är nöjd med.

– Jag tycker att det här känns hoppfullt och de nya lärarna tycker att det ska bli spännande.

Mer läsning

Annons