Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunstyrelsen röstade ja för mer pengar

Under gårdagens kommunstyrelsesammanträde antogs ett förslag där kommunens investeringsbudget föreslås utökas med 16 495 miljoner kronor.

Annons

Bland annat föreslogs att Centrum för Vuxenlärande, CVL, ska få fem miljoner kronor för att Norrsätraskolans före detta högstadium ska kunna anpassas till den nya verksamheten.

Under ärendet ställdes det frågor kring den planerade skateboardparken och varför det behövs 900 000 kronor till, utöver de 2,1 miljoner som redan anslagits, för att kunna bygga den. Bland annat undrades om det låg en ny utformning av parken till grund för det sökta anslaget. Men förklaringen är, som GD skrev om i förra veckan, att Tekniska kontoret har underskattat kostnaden för att anlägga skateparken. Och nu behövs mer pengar för att kunna färdigställa arbetet, som bland annat ska grundläggas med armering och betong.

En anpassning av särgymnasiet/särvux behöver också göras. Det har visat sig vid beräkningar att det blir dyrare än vad som var väntat och projektet behöver 2,5 miljoner kronor mer. Kommunstyrelsen sa ja till samtliga projekt som behöver utökade investeringar. Nu ska ärendet tas upp i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons