Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontrakt utan styrelsens vetskap

/

Kommunen har skrivit avtal för att bandygymnsiet ska kunna träna i Göransson arena. Men man pratade inte med arenastyrelsen innan kontraktet skrevs. Det menar Jonas Klang, M.

Annons

Under gårdagens kommunfullmäktige tog Jonas Klang, M, upp frågan kring kommunens kontraktskrivande med Bandyförbundet för att bandygymnasiet ska kunna träna i Göransson Arena.

Han menade att det är anmärkningsvärt att kommunen inte diskuterade en förlängning av bandygymnasiets kontrakt med arenastyrelsen. Detta trots att man kände till att affärsplanen var klar. Han menar att kommunen har gjort en miss i den här frågan.

– Det är mycket märkligt att ni skriver avtal med Bandyförbundet när ni vet att det ställer till det för affärsplanen, sade Jonas Klang och menade att kommunen borde ha tagit kontakt med arenastyrelsen innan kontraktet skrevs.

Peter Kärnström tyckte att man då kan vända på frågan och menade att arenastyrelsen kunde ha kontaktat kommunen. Men Jonas Klang vidhöll att det handlar om en miss från kommunens sida.

– Man har skrivit ett avtal om att nyttja en fastighet utan att tala med fastighetsägaren.

Peter Kärnström sade efter sammanträdet att det står i ägardirektiven att man ska tillgodose skolverksamheters behov.

– Det har också tillsatts en arbetsgrupp som ska se över hela Jernvallsområdet och Göransson arena för att reda ut hur det ska användas.

Mer läsning

Annons