Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KR Trafik satsar på bättre punktlighet

/
  • KR Trafiks ägare Gunnar Sahlén ska genom fler chaufförer och bussar få busstrafiken i Sandviken och Gästrikland att bli en av Sveriges bästa.
  • Sofia Larssamils som åker buss varje dag mellan Gävle och Falun råkar ofta ut för förseningar.
  • Kristina Bergman åker buss ungefär en gång i veckan och har inte drabbats av förseningar särskilt ofta.

Fler bussar och chaufförer samt luft i tidtabellen ska göra att bussarna i Sandviken blir punktligare.
– Vi vill att gästriketrafiken blir en av Sveriges bästa inom ett år, resenärerna kommer att märka skillnad månad för månad, säger KR Trafiks ägare Gunnar Sahlén.

Annons

Sedan den 9 december förra året är det KR Trafik som sköter landsbygdstrafiken i Gästrikland och stadstrafiken i Sandviken.

De i sin tur anlitar underleverantörerna VS Persson och Nettbuss Stadsbussarna för vissa turer. En månad efter övertagandet vill man nu höja kvalitén för bussresenärerna.

Fler chaufförer och fler bussar ska minska förseningarna och göra att fler väljer att åka buss.

– Resenärerna tycker om en bra produkt, en som kan hålla restiderna, då blir det fler som reser och vi tjänar mer, säger Gunnar Sahlén.

Han hoppas också att ett mindre pressat schema för chaufförerna ska minska skadorna som uppstår på bussarna. Sedan övertagandet har sju backspeglar körts sönder vilket kostat bussbolaget 21 000 kronor.

I december 2013 kan det också bli aktuellt att ändra körtiderna i tidtabellen och göra dem mer generösa så att tiderna blir lättare att passa för chaufförerna.

Kristina Bergman åker buss ungefär en gång i veckan. Då åker hon med linje 14 som går till Björksätra där hon bor. Hon störs inte speciellt mycket av förseningar.

– Nej, när det är dåligt väder kan det bli förseningar men det tycker jag man får ha överseende med, säger hon.

Men andra resenärer drabbas värre. Sofia Larssamils åker varje dag med linje 41 som går mellan Gävle och Falun. Hon säger att det ofta händer att bussen är försenad.

– Ja, och ibland kommer den inte överhuvud taget. Jag är tvungen att åka buss eftersom jag inte har något körkort. Nu måste jag ta en buss en halvtimme tidigare för att vara på den säkra sidan, säger Sofia Larssamils.

Mer läsning

Annons