Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver besked om jordmassorna

/
  • Mikael Rosén, V, vill ha svar på varför ingenting händer med jordmassorna i Sandvikens kanal. Här kan man se hur vattnet flyter på båda sidorna av jorden, som har skapat en halvö mitt i kanalen.

För sju år sedan rasade stora massor jord ner i kanalen i Sandviken. Sedan dess har det legat kvar. Nu reagerar Vänsterpartiet på att ingenting görs.

Annons

GD har i flera tidigare artiklar uppmärksammat rasmassorna som har sjunkit ner i kanalen, i höjd med Mosaiken i Sandviken. I går skickade Vänsterpartiets Mikael Rosén in en fråga till kommunen där han undrar vem som har ansvar för att ta bort jorden. Men han frågar också varför ingenting har gjorts under de sju år som jorden har legat i vattnet.

När GD tog upp frågan om rasmassorna i slutet av januari i år hade ärendet varit kallt de senaste sju åren. Martin Jäderström, chef för BJ Bygg, som hade entreprenaden på att utföra markarbete inför bygget av matbutiken Willys som ligger på platsen, sa då till GD att bollen ligger hos kommunen. Den före detta stadsarkitekten sa vid samma tid att frågan hade ”fallit mellan stolarna”.

Men nu lyfter Mikael Rosén frågan igen.

– Jag undrar vem som ska ta bort jorden. Jag har försökt höra mig för i kommunen men kommer ingenstans, säger han.

Den han har talat med är Erika Ågren, chef för tekniska kontoret. Men hon förklarar att frågan ligger hos kommunens jurist.

– Den ligger hos honom. Ansvarsfrågan måste redas ut. Så vi vet vem vi ska ställa krav på, säger hon.

Kommunens jurist, Anders Asplund, har ärendet på sitt bord men har ännu inte hunnit ta tag i det.

– Det är flera andra ärenden som är mer brådskande, men jag ska ta tag i det så fort jag får tid.

Mikael Rosén är dock inte nöjd med att det inte händer någonting.

– Det händer ingenting. Jag får inga svar, det är luddigt. Uppenbarligen är det jobbigt att ta i den här frågan. Men jag tycker att det är speciellt dåligt med anledning av att vi firar 150 år. Kanalen är en stor del av Sandvikens historia.

Mer läsning

Annons