Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare ska lockas till kiosken

/
  • Så här är det tänkt att det ska se ut när Kanalkiosken blir restaurang. I slutet av mars 2013 ska den vara klar och Sandvikenhus hoppas att en krögare då är redo att öppna verksamhet i restaurangen.
  • Jenny Glumoff och Katrin Carlsson i den tänkta restaurangen som ska ha plats för 50 sittande gäster inomhus och 82 platser utomhus.

Intresset för att öppna restaurang i den gamla Kanalkiosken har varit svalt. Men nu hoppas Sand­vikenhus att en renovering av lokalerna ska fresta krögare.

Annons

Redan i april 2011 berättade Patrik Skoglund, vd för Sandvikenhus, att det fanns planer på en restaurang i den gamla Kanalkiosken.

Från början var det tänkt att Sandvikenhus bara skulle stå för ”ett tomt skal”. Sedan dess har intressenter kommit och gått. I juni förra året fanns fem krögare som var intresserade, men samtliga drog sig ur.

– Intressenterna drog sig ur för att det var svårt att se en restaurang framför sig, lokalen har inte varit så säljande. Så styrelsen har tagit ett strategiskt beslut att färdigställa den. Vi gör allt utom att sätta in köksutrustning, säger Jenny Glumoff, kommunikations- och marknadschef på Sandvikenhus.

Restaurangprojektet inleds nu i november och ska vara klart i slutet av mars. Sandvikenhus har genom dotterbolaget Sandviken Nyttofastigheter lagt en budget på 5,6 miljoner kronor.

Jenny Glumoff tror att det kommer bli enklare att locka krögare när man kan visa upp en färdig restaurang.

– Vi hoppas att det ska bli mer attraktivt för intressenter. De som tidigare var intresserade har fallit bort, men det finns nya. Men skulle någon av de tidigare vara intresserad är det bara att höra av sig. Teoretiskt sätt skulle en invigningsmiddag kunna hållas redan i slutet av april 2013.

Mer läsning

Annons