Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låg i sin avföring - fick ingen hjälp

Den 15 juli lämnade två anställda vid ett omsorgsboende i Sandviken in en lex Sarah-anmälan mot en kollega. Kollegan hade under ett arbetspass den 13 juli ­ignorerat att svara på ett larm från en äldre man som behövde gå på toaletten. Resultatet blev att han fick ligga i sin egen avföring i flera timmar.

Annons

De två anställda hade precis började sitt arbetspass vid lunchtid den 13 juli när en kollega berättade att en man vid tre olika tillfällen hade larmat eftersom att han behövde gå på toaletten. Kollegan sa att hon hade svarat på två av dessa larm.

Hon hade dock struntat i att svara på det tredje, som var vid tiotiden på förmiddagen, och sagt att man inte kan springa där hela dagen på grund av att mannen behöver gå på toaletten hela tiden, när denne redan varit två gånger.

När de två anställda gick upp till mannens rum vid 14-tiden samma dag märkte de hur han låg i sin egen avföring, som vid det här laget hade torkat fast och orsakat rodnad.

I sin anmälan skriver de att kollegan inte hade lämnat över det senaste larmet till övrig personal, eftersom hon inte orkat.

Maria Lindkvist, samordnare och tillförordnad förvaltningschef på äldreomsorgsförvaltningen, har genomfört en utredning i ärendet. Hon har talat med den anmälda kvinnan, som har bekräftat att det gick till precis så som det står i anmälan.

Kvinnan har dock inte kunnat lämna någon förklaring till varför hon inte svarade på larmet.

Det enda hon har sagt är att det var mycket att göra, men hon informerade ändå inte sina kollegor om larmet som inte besvarades.

Det framkom också att hon hade varit upp i mannens rum vid elvatiden den 13 juli, för att lämna medicin. Inte heller då hade hon tagit sig tid för att ta reda på hur det var med mannen.

I utredningen kommer Maria Lindkvist fram till att mannen inte har utstått allvarligare lidande, men att kvinnan allvarligt har brustit i sitt yrkesutövande.

Vidare skriver hon att den anställda är medveten om detta och att det inte går att utesluta att en liknande händelse skulle kunna ske igen.

Kvinnan, som ska sluta sin anställning i höst, kommer att planera sin fortsatta tid på boendet med sin chef så att minsta möjliga arbetstid kommer göras.

– Hon kommer inte att få jobba under eget ansvar. Det kommer alltid att finnas någon med henne som kan följa upp det arbete som hon gör, säger Maria Lindkvist.

Mer läsning

Annons