Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Lång väg kvar, men...”

/
  • – Utmaningarna för Sandvik liksom för andra stora företag är svåra, men de är enkla att definiera och det är att attrahera, rekrytera och behålla duktiga människor, säger Anders Nyrén.

Den starka delårsrapporten som presenterades i fredags minskar trycket på Sandvikledningen.

– Den visar att vårt förändringsarbete är på rätt väg, säger Sandviks ordförande Anders Nyrén.

Annons

Det var en något sliten styrelseordförande som mötte GD efter årsstämman i Göransson Arena i går kväll. Stämman var den mest välbesökta hittills – cirka 1 200 aktieägare hade kommit – och många tog chansen att vädra sina åsikter och kräva svar av företagsledningen.

Då hade Sandvik ändå presenterat en rekordstark delårsrapport så sent som i fredags, en rapport som gjorde att aktien tog ett sällan skådat glädjeskutt.

För Anders Nyrén kan rapporten göra det enklare att övertyga kritikerna om att företagsledningen vet vad den gör.

– Den visar att vårt förändringsarbete är på rätt väg. Vi har lång väg kvar men vi har i grund och botten också en god global konjunktur som innebär att vi har god efterfrågan på Sandviks produkter.

I förändringsarbetet ingår ju flytten av huvudkontoret, en känslig fråga som kom upp igen i kväll. Kan du säga något om hur snacket gick i styrelsen innan beslutet togs?

– Det gick till så att vi diskuterade strategin och behovet av förändring och att bättre balansera synen på Sandvik och dess olika verksamheter, inte bara tänka på Sandviken utan tänka på Sandvik i världen. Varvid en av styrelsens medlemmar spontant innan vi skulle gå på middag sa: Herr ordförande, vi kan ju inte ha kvar huvudkontoret i Sandviken, ska vi verkligen ha det givet den bakgrund vi just diskuterat? Och på den vägen var det.

Den nya strategiska inriktningen innebär ju bland annat att tillväxtmålen ändras från åtta procents tillväxt av egen kraft till åtta procent inklusive förvärv. Varför gör ni den förändringen?

– Åtta procent har vi aldrig nått och vi kan inte ha ett mål som vi aldrig når, för det innebär att de utländska kapitalförvaltarna, som är viktiga aktieägare i Sandvik, då inte har tilltro till bedömningsförmågan hos Sandviks ledning.

Vilka ser du som de största framtida utmaningarna för företaget?

– Utmaningarna för Sandvik liksom för andra stora företag är svåra, men de är enkla att definiera och det är att attrahera, rekrytera och behålla duktiga människor.

IF Metall-facket här i Sandviken har ju lanserat en idé som går ut på att ett separat utvecklingsbolag bildas där framtidens arbetskraft kan samlas och utbildas. Det skulle enligt beräkningarna kosta 100 miljoner kronor per år och finansieras genom sänkt aktieutdelning med tio öre...

– Vi gjorde inte så utan vi bidrog ju med pengar till en stiftelse med samma viljeinriktning som deras ursprungliga förslag. Vi har gjort något i deras anda, kan man säga. Styrelsen har gjort det här övervägandet och det har bidragit till att vi skapat den här stiftelsen för att skapa möjligheter till innovationskraft i Sandviken.

FOTNOT: Stiftelsen som Anders Nyrén nämner är ”Stiftelsen för främjande av näringslivsutveckling i Sandviken” som ska tillhandahålla riskkapital till företag ”i utveckling”. Sandvik har i samband med 150-årsjubileet beslutat att 25 miljoner kronor ska skänkas till stiftelsen.

Mer läsning

Annons