Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läraren sparkad som tränare

Den högstadielärare som stängts av från sitt arbete har även fått sparken från sitt uppdrag som ungdomstränare i en sportklubb.

Annons

GD har tidigare berättat om läraren i Sandviken som enligt uppgifter till GD har betett sig mycket illa mot vissa elever på skolan. Enligt samma källa ska läraren ha manipulerat och hotat elever till tystnad.

Skolans rektor säger att de agerade i enlighet med sina rutiner när de fick information om vad som pågick.

– Vi rapporterade in till personalkontoret.

Rektorn säger också att det var fler som tillsammans konfronterade läraren med uppgifterna som hade kommit fram och att det inte var ett ärende som de såg fram emot.

– Det kom ju som en chock för oss. Det är alltid en chock när sådana här uppgifter kommer fram.

Men sedan händelserna på skolan kommit fram har det även uppdagats att läraren har uppträtt olämpligt i sin roll som tränare för ungdomstjejer. Klubbens ordförande berättar att de vidtog åtgärder och bad läraren att lämna sitt uppdrag som tränare redan för tre veckor sedan. Det var alltså innan händelserna på skolan hade uppdagats.

– Det känns skönt att vi kunde ta vårt ansvar och göra det så snabbt och smidigt som möjligt. Vi kände inte till det som nu har kommit fram. Men med tanke på det så känns vårt beslut ännu bättre och att det var rätt.

Beslutet att be läraren att lämna träningsuppdraget skedde utifrån händelser som inte ska ha varit kopplade till det som ska ha skett på skolan. Läraren ska ha haft svårt att hantera sin roll som tränare. Något som ordföranden i klubben bekräftar.

– Han kunde inte hantera rollen. Han kom i konflikt med en av de tjejer som han tränade. De andra tog då upp det med övriga tränare som konfronterade honom. Sedan fick han sluta.

Enligt ordföranden blev de övriga flickorna i laget lidande på grund av tränarens agerande mot en av dem. Det ska ha handlat om olämpligt verbalt uppförande från tränarens sida, som ska ha orsakat lidande för den utsatta flickan. Enligt ordföranden är det allt som har hänt. Några fysiska övergrepp ska det inte handla om. Sedan tränaren lämnade sitt uppdrag har stämningen blivit mycket bättre, menar ordföranden.

– Det blev en mycket bättre situation direkt efteråt och alla tjejerna är kvar i laget.

GD har försökt nå den avstängda läraren utan framgång.

Mer läsning

Annons