Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livingroom serverade helrör - riskerar erinran

Livingroom i Sandviken riskerar att få en erinran för att ha serverat helrör med sprit till gäster under festen efter 50 Cents konsert på Göransson arena.

Annons

Klockan halv ett den aktuella natten gjorde kommunens alkoholhandläggare och polisen en gemensam tillsyn av flera restauranger och nattklubbar i Sandviken. En av dem var Livingroom, där det hölls en efterfest efter hiphopstjärnan 50 Cents spelning.

På nattklubbens nedre våning uppmärksammades det att gäster hade fått beställa in helflaskor med sprit, något som är emot alkohollagen. Sammanlagt fanns tre isfyllda skålar med hela flaskor sprit och i en fjärde skål fanns ölflaskor.

Flera personer satt vid borden och under tiden som myndigheten var där såg man en person som ramlade över ett av borden, något som fick en vakt att gripa in.

En av delägarna uppgav vid tillsynen att han inte visste att man inte fick servera hela flaskor med sprit. Ann-Sofie Karlstedt som är alkoholhandläggare i kommunen menar att det handlar om att ha kontroll över serveringen.

– Man får inte lämna ut flaskor med starksprit till gäster. Det finns ingen uppsikt över vem som dricker eller hur mycket de dricker, säger hon.

Ärendet har nu lämnats över till individ- och familjeomsorgsnämnden som under nästa sammanträde ska ta ställning till om man ska dela ut en erinran till Livingroom.

– En erinran är som ett påpekande om en lindrig förseelse. Det är en ny modell i alkohollagen, säger Ann-Sofie Karlstedt

Mer läsning

Annons